Vacasoleil har opplevd noen tunge dager etter at Riccardo Riccó innrømmet bloddoping. Laget har fått massiv kritikk for sin signeringspolitikk, og har blitt truet med å bli kastet ut av World Touren (tidligere kalt ProTour).

Les også:Vacansoleil står i fare for å miste giroen

Derfor stod nok jubelen i taket i det nederlandske laget, da Thomas De Gendt kjempet seg inn til etappeseier på den første dagen i Paris-Nice.

Feilberegning
Det ble en høydramatisk etappe i løpet som kalles "rittet mot solen". Et tidlig brudd bestående av Gorka Izagirre og Damien Gaudin fikk tidlig opparbeidet seg et forsprang på nesten ti minutter. Feltet ble litt overivrige i jakten på de to, og hentet dem inn allerede fire mil fra mål. Det sørget for at rittet åpnet seg opp.

Istedenfor å bli en transportetappe frem til målstreken, gikk Jens Voigt, Thomas De Gendt og Jérémy Roy kontra. De opparbeidet seg raskt en fin ledelse, men avstanden ble aldri større enn ett minutt.

Sprakk opp i sidevinden
I det åpne franske landskapet var vinden sterk og feltet sprakk opp flere ganger. Men like ofte som det oppstod luker ble de tettet. Dette førte til en ujevn fart i feltet, og utbryterne øynet virkelig en mulighet til å holde unna da de hadde 20 sekunders luke to kilometer fra mål. Jens Voigt dro hardt, mens belgieren De Gendt og franskmannen Roy holdt igjen litt.

Med 200 meter igjen dro De Gendt til. Voigt stivnet, mens Roy forgjeves prøvde å bite seg fast. Bakfra kom Peter Sagan, som prøvde seg på en desperat langspurt. Det holdt til å hente igjen Voigt, men verken han eller resten av feltet klarte å hente inn de to i front.

De Gendt kunne strekke armene i været for hans og kanskje lagets viktigste seier noensinne.

Les også:Alt du trenger å vite før Paris-Nice.

Rasch satt greit med
Gabriel Rasch er eneste norsk deltaker i rittet. Han kom med følgende rapport fra dagens etappe:

- Det var veldig nervøst i dag, men det var aldri nok vind til at det delte seg skikkelig. Kom meg greit igjennom uten uhell, men jeg ble litt passiv på slutten.

Resultater 1. etappe:
1. Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) 4:05:06
2. Jérémy Roy (FDJ) s.t
3. Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervelo)
4. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale)
5. Greg Henderson (Sky Procycling)
6. Jens Voigt Team (Team Leopard Trek)
7. Wouter Weylandt (Team Leopard Trek)
8. Danilo Wyss (Bmc Racing Team)
9. Romain Feillu (Vacansoleil-DCM
10. Gert Steegmans (Quick Step)

Sammenlagt:
1. Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) 4:04:53
2. Jérémy Roy (FDJ) +6
3. Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervelo) +9
4. Jens Voigt (Team Leopard Trek) +11
5. Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) +12
6. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) +13