Gå til sidens hovedinnhold

- En fiasko for Liverpool

Mener klubben misbrukte en alle tiders mulighet.

Redaktør Torbjørn Flatin i The Kopite var svært lite fornøyd da overgangsvinduet stengte fredag.

Liverpool hadde en uttalt ambisjon om å forsterke stallen, men endte opp med å ikke hente en eneste spiller.

Det så lenge ut som om den ukrainiske driblefanten Yevhen Konoplyanka skulle bli Liverpool-spiller, men klubben hans, Dnipro, satte en stopper for det helt på tampen av fredagskvelden.

Flatin synes det er betenkelig at klubben satset alt på et kort, så sent i januar.

- Vi holdt jo på i tre uker med Salah, og måtte skuffet se at han endte opp hos Chelsea. Og i løpet av de siste dagene, var det jo kun Konoplyanka som var aktuell. Det virker litt dårlig planlagt, rett og slett, sier Torbjørn Flatin til Nettavisen.

-Burde utnyttet dette
Han frykter nå at mangelen på friskt blod virkelig kan straffe seg før de røde.

- Det er fem år siden sist vi hadde en så gyllen mulighet til å kapre en Champions League-plass. Det skuffer meg at klubben ikke har evnet å utnytte dette i januar. Vi kunne sendt en skikkelig beskjed til lagene rundt oss, for vi ligger jo allerede veldig godt an.

- Dette kan fort være en misbrukt sjanse. Forskjellen på fjerdeplass og femteplass er vanvittig, og kan bety enormt mye også langsiktig for Liverpool. Spesielt økonomisk, bedyrer Flatin.

Han er imidlertid ikke av den oppfatningen av at Konoplyanka ville vært mannen som kunne skutt klubben inn i det gode selskap.

- Det er vel vinterpause i ukrainsk fotball nå, så han hadde vel trengt tid på å komme seg i form. I tillegg besitter han ikke de kvalitetene klubben har størst behov for.

- Han hadde nok forsterket benken, og vi kunne alltids trengt en målfarlig kantspiller. Men det er ikke der skoen trykker, så isolert sett var det ingen skandale at han ikke ble klar, sier Flatin.

- Må holde seg friske
Flatin er ikke i tvil om hva klubben burde gjort foretatt seg i løpet av overgangsvinduet.

- Vi er veldig sårbare på sentral midtbane. Det er vel kun fire som er gode nok til å bekle de posisjonene i mine øyne, og i tillegg er jo Lucas langtidsskadet.

- Derfor er det helt essensielt at Steven Gerrard, Jordan Henderson og Joe Allen holder seg friske.

Kopite-redaktøren mener Liverpool er tynnere besatt enn flere av rivalene i topp 4-striden.

- Både Tottenham og Manchester United har en sterkere benk enn oss. Heldigvis har vi et trumfort på topp, i form av to av ligaens desiderte beste spisser, sier Flatin.

Likevel tror Flatin at Liverpool fortsatt kan sikre seg den svært viktige fjerdeplassen.

- Jeg satte meg ned tidligere i dag og så på kampprogrammet til samtlige av de jeg anser for å være konkurrenter til topp 4, samt vårt eget.

- Og når jeg satte opp det jeg mener er det sannsynlige utfallet i samtlige av kampene, var det vi som sikret fjerdeplassen, tre poeng foran Spurs.

- Jeg har lagt det ut på Twitter, for de som ønsker å se, avslutter Flatin.

Liverpool har mulighet til å skaffe seg en luke ned til konkurrentene søndag, da de spiller borte mot West Bromwich klokken 14.30.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto