*Nettavisen* Sport.

En flight med Høitomt

Foto: Hesteguiden.com

Eirik Høitomt varsler offensiv kjøring med One More Flight. Vi tror på seier. Sjekk våre V65-tips.

16.03.12 09:53

Sportspills meny fredag:
V75 Momarken: Du kan vinne 60 millioner
Oddstips: Lillehammer til semifinale

V75 Momarken lørdag:Du kan vinne 60 millioner

Jarlsberg travbane er vertskap for en meget spennende V65 denne fredagen, der det også skal spilles V5. Vi har vært i kontakt med sentrale kusker og trenere forut for denne travkjøringen og falt ned på regjerende landschampion Eirik Høitomt som banker med 6 One More Flight i V65-3/V5-5.

PS. Nederst i artikkelen finner du omtale av de to første V5-løpene

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

One More Flight var hardt betrodd i et V75-løp på Bergen travpark i sin siste start, men fra et iskaldt åttendespor løste ikke hesten noe særlig fra start (gikk skoløs da). Da la ikke hesten seg til fra start og havnet helt sist. I tøffe V75-omgivelser ble det for tøft, selv om hesten leverte en strålende sisterunde. Slik vi leser fredagens løp blir det trolig 4 Saturn Blue Chip som tar føringen. Hamre varsler at han vil sitte foran. Vi tror forholdsvis bløte Saturn Blue Chip skal være grei match for vår banker. 1 Fifty Cent var lysende fra dødens sist fredag på Jarlsberg, men kommer til å bli kraftig overflydd. Vi tror One More Flight vinner dette løpet uansett posisjon underveis, og merker oss også at Eirik Høitomt var meldt både på Fifty Cent og One More Flight. Høitomt valgte sistnevnte, det gjør vi også. Banker i V65-3/V5-5.
Rangering V65-3/V5-5: A: 6 B: 1-4 C: 2-3-10-9-7-8 D: 12-11-4

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

V65-1/V5-3 - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
Han er muligens en bankerkandidat 5 Mister Pepper. Knut Arne Ødegaards flotte vallak etter Hot Chili Pepper har vært strålende i sine fire første løp i karrieren og gjorde trolig sitt beste løp i karrieren sist. Til tross for svært god motstand, avgjorde Mister Pepper i god tid før mål. Ikke like bra nest sist, da han ikke kunne utfordre vinneren Next Step. Fredag er motstanden atter skjerpet, men Mister Pepper har helt sikkert mer å gå på.

Sigbjørn Kolnes får stadig nye hester inn på stallen. Her sender han ut norgesdebuterende 4 Inspired Love som bet bra fra seg i Sverige i fjor. kolnes melder om positive treningsrapporter og da er trolig hoppa med og gjør opp om seieren her. Frode Hamre presenterer også stadig vekk nykommer. Fredag norgesdebuterer treåringen 10 Vasadu, men Frode er ikke superoptimist og nøyer vi oss med outsidertipset. Kapasitet finner også i 1 Staro Fighter, men i likhet med de fleste Horpestad-travere er galopprisikoen høy. 2 Enzo Couer står fint, kan litt og er aktuell ved ytterligere gardering.
Rangering V65-1/V5-3: A: 5 B: 4-10 C: 1-2-11-7-8-12 D: 6-3-9

Annonse: Øivind Grøstad har jobbet over 20 timer med lørdagens fantastiske V75-omgang på Momarken

V65-2/V5-4 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Til tross for et vanskelig bakspor må vi sette 10 Timian Best først i dette sprintløpet. Timian Best kom strålende tilbake etter galopp sist og er trolig den beste hesten her. Men bakspor på raske vårbaner er sjanseartet og noe sikkert kort er det ikke.

Unghesttalentet 2 Bjønnum Odin fikk smake seierens sødme sist etter en serie skuffende løp. Viljen er variabel, men farten er det lite å utsette på. Tom Erik Solberg har fått skikk på Brødsjø Stina, og jammen ser det ut som at han får Bjønnum Odin til å springe også. 3 Rossi skulle gjerne hatt tet, men tar ikke en lengde på Bjønnum Odin og da blir det mer sjanseartet. Med fine rygger underveis er uansett Rossi aktuell. 5 Skogbryn Svarten var ikke som best i sine siste starter før pause, men Cato Antonsen melder om flotte treningsjobb. 6 Jotun skulle gjerne sett distansen lengre og formen er litt uviss om dagen. 1 Skiber sjokkvant fra en lignende utgangsposisjon på Forus i et V75-løp like før jul, men har vært svak siden.
Rangering V65-2/V5-4: A: 10 B: 2-3-5 C: 6-1-8-7-12-11-9

V65-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Etter tildels sensasjonelle uttalelser fra Morten Antonsen i fagbladet TGN angående mulighetene til 1 Fiks i dette løpet, måtte undertegnede slå på tråden til den godeste Morten for å få bekreftet eller avkreftet hans svært optimistiske vurderinger i TGN.

- Jeg tror jeg vinner, var det kontant svaret fra Morten til Sportspill torsdag formiddag. Hoppa har trent strålende og slått stallkompis Striks (med 100 000 kroner mer på konto) i trening. Vi satt oss ned med løpsarkivet til Rikstoto og sjekket hoppas fem siste starter. Og slik vi ser det må hun være forbedret for å vinne dette løpet. Normalt løser ikke Fiks noe særlig fra start, men hun holder stort sett farten veldig godt til mål. Vi tar Morten på ordet og setter henne først, ikke minst siden Gunnar Austevoll setter seg opp som kusk.

2 Granfaks er en firåringi flott utvikling. Drangedal-hesten vant lett i årsdebuten og fulgte opp med en solid annenplass bak Eskelands Bror sist. Uten galopp kan det bli ny seier. Eirik Høitomt setter seg opp bak Geir Flåten-trente 9 Hesby Kvikk. Det borger for topplassering. 7 Lyssjø Eldi galopperte flere ganger på Biri sist, men hoppa er bra. 10 Gea står med tre strake seire, men motstanden er tøffere her.
Rangering V65-4: A: 1 B: 2-9-7-10 C: 5-6-12-4-8 D: 3-11

Annonse: Øivind Grøstad hadde 11.2/500 meter på denne nylig. Fredag skal denne brukes i lukene. Et superdrag venter.

V65-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Han kan ha en Derbyhest på sin stall Momarken-trener Odd Arne Sagholen. Fireårige 11 Yankee's Photo spurtet gnistrende på Momarken i sin siste start til tredjeplass og hadde trolig vært vinneren med mer klaff underveis. Yankee's Photo hadde en flott treårssesong og er per nu en klar kandidat til å være blant de tolv finalistene i høstens varmblodsderby. Hadde hesten hatt et bedre startspor fredag hadde vi vurdert et bankerspill.

12 Fritz Othello tok tre Bjerkeseire på kort tid på Bjerke før jul i fjor. I de to siste startene har ikke Per Ludvig Nilsens sterke seksåring vært like god. Kommer nå tilbake etter en liten pause, og tåler som kjent en tur i sporene. 2 Wixi Laylock har fortsatt svært lite penger på konto i forhold til kapasiteten, men viste flotte ting før hun galopperte seg bort i V75 sist. 3 Bilbao holder usikker form etter pause, men er bra de dagene helsen spiller på lag. 7 Riverside Alone spurtet flott bak gode Chocopolige sist, mens 6 ill Sentry holder kanonform.
Rangering V65-5: A: 11 B: 12-2-3 C: 7-6-10-9-4-5-1-8

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

V65-6 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Ingen tvil om at norgesdebuterende 11 Miraflores falt med flagget til topps på Bjerke sist. Det var nok ikke bare Frode Hamre som ble overrasket over at Kai Johansen valgte å svare ut teten med enkle Thai Victory. Dermed ble det dødens og til tross for råsterke 14.7, holdt det bare til sølv. Nå blir det ryggløp og vi tror revansjen kan komme på direkten.

8 Ruth Reerstrup har to strake seire i Undem-regi og står nå med fem strake seire. Hun tåler å gjøre løpene sine selv denne dama og imponerte storveis tross tungt løp sist. Kan vinne igjen. 3 Frenchwoman overbeviste med seier fra dødens sist og selv om motstanden er kraftig skjerpet her, er hoppa sterk og tøff. 5 Sassy Lane og 1 Silva Star Nevele vil trolig duellere om føringen her. Ingen av disse to damene er blant de tøffeste mot mål, dersom tempoet blir for høyt. Aktuelle bak våre tre favoritter. 9 Priceforme G.T. har ikke fungert perfekt i sine to siste løp, men kapasiteten er bra. Det er den også på 6 Lady Va Bene (men svært mye tøffere imot nå) og 10 Spirit Of Forests (trives best i tet?). Et flott spilleløp i V65-6-finalen er det uansett.
Rangering V65-6: A: 11 B: 8-3-5 C: 1-9-6-10-2-7-12 D: 4

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-tips til Jarlsberg

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vi pratet med Tom Erik Solberg onsdag ettermiddag og han kunne fortelle at han tror han kan forsvare innersporet med 1 Bartali. Skulle så skje, må det være en flott vinnersjanse for den lovende fireåringen som har vist fine ting i noen løp. Sprint er trolig en fordel for Michelsen-traveren og dette kan være kjørt med tidlig tetkjenning.

10 Banker Fly er en anne fireåring under fin utvikling. Måtte ha det veldig servert i sine første starter, men har vist klar bedring i det siste. Klaffer det fra bakspor kan karrierens første seier sitte her. 3 Sky Born G.G. vant egentlig såre enkelt sist, som en stor overraskelse. Blir mer spilt denne fredagen og fra fine forutsetninger kan det bli ny seier. 8 Calle Cheven er lynrask fra start og kan sitte i en fremskutt plassering umiddelbart til tross for åttendespor. Outsider. 12 Light Va Bene er grunnkapabel, men stridsmoralen har vært tvilsom. Tolvtespor trekker alltid ned.
Rangering V5-1: A: 1 B: 10-3-8 C: 12-9-5-2-6-7-4 D: 11

V5-2 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Hun var fantastisk god på Bjerke sist, 6 Frøyu Tuva. Til tross for full vei og dødens, var hoppa dønn overlegen. Det var overraskende og etter et par innsatser på det jevne er tydeligvis toppformen tilbake. Men denne dama er det uansett umulig å stole på, men hun må bli favoritt på innsatsen sist.

2 Torpa Jo ble mye spilt i V75 nest sist, vi hadde ikke særlig tro på Kolnes-hesten. Med rette skulle det vise seg. Sist var Torpa Jo tilbake i et vanlig grunnlagsløp og vant såre enkelt. Mot svært billig motstand. Piler garantert til tet her også, men en feilfri Frøyu Tuva blir tøff å stå imot. 8 Tordin førstetippet i V75 sist til tross for at hesten var et sjettevalg. Hadde Ikke Tordin vært ute av taktene midt på oppløpet, han han slått Lome Jokeren. Formen er altså på topp, og her kan en fortjent seier komme. 3 Striks har ikke fungert spesielt bra i trening, kunne Morten Antonsen fortelle oss, mens 10 Banna Bein henger med i de fleste tempo selv om vinnerstinget er fraværende.
Rangering V5-2: A: 6 B: 2-8 C: 3-10-5 D: 9-1-4-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.