Gå til sidens hovedinnhold

- En formidabel jobb som skal gjøres

Kvinnehopperne får det ikke til. Sportssjefen innrømmer at tiden er knapp.

- Vi får håpe at dette var et absolutt bunnpunkt. Dette er resultater vi ikke kan være bekjent av, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen etter at de norske hoppjentene skuffet stort i COC-cupen på hjemmebane i Vikersund i desember.

Les også: - Dette kan vi ikke være bekjent av

Men bunnen var ikke nådd. Hoppjentene har åpnet 2011 så svakt at Norge valgte å trekke laget fra COC-cuprennene i Braunlage.

Da hadde Norges to antatt beste hoppere, Line Jahr og Anette Sagen, hatt mer enn nok med å komme seg med til finaleomgangene i Schonach og Hinterzarten.

En drøy måned før VM i Holmenkollen, er Line Jahr beste norske jente på tiendeplass sammenlagt i COC-cupen.

Se stillingen i COC-cupen!

Reiste hjem
Clas Brede Bråthen er alt annet enn fornøyd med tingenes tilstand.

- Resultatene i det siste er helt klart langt under kapasiteten til utøverne. Vi kan forklare oss blå, men resultatene taler for seg, sier Bråthen til Nettavisen.

- Hva gjør dere nå?

- Vi reiste altså hjem for å forberede oss godt til treningssamlingen som skal være i Midtstubakken denne uka. Der må det jobbes godt hvis vi skal klare å hente inn avstanden opp til de beste, konstaterer Bråthen.

Han understreker at en ung utøver som Maren Lundby har hatt en positiv utvikling. Hun ble nummer 10 i Schonach og 11 i Hinterzarten, som er to av hennes alle beste prestasjoner

Ikke gitt opp medalje
- Men de jentene som vi forventer skal være i toppen, altså Anette Sagen og Line Jahr, er ikke på det nivået de skal være, sier sportssjefen.

- Nivået i kvinnehopp har hevet seg mye de siste årene. Har Norge vært for lite bevisst på å henge med i utviklingen?

- Fra Norges Skiforbund sin side har det hvert i fall ikke vært noe problem. Det er helt utenkelig at ikke vi har tatt utviklingen på alvor. Vi har vært i front, og det skal vi være. Hvorvidt det på individuelt nivå kan ha sneket seg inn tanker om at det går av seg selv, kan jeg ikke svare på.

- Tror du fortsatt på norsk VM-medalje i kvinnehopp i Midtstubakken?

- Ja, jeg tror vi har hoppere som har kapasitet til å klare det. Men det er en formidabel jobb som skal gjøres. Vi har ikke tid til å slappe av. Det er bare å brette opp ermene, fastslår Bråthen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken