*Nettavisen* Sport.

En frekkis av Gull-Emil

Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA

Emil Hegle Svendsen satte Tarjei Bø og alle andre på plass i herrenes siste VM-renn i Russland.

13.03.11 09:04

I sitt første senior-VM åpnet Tarjei Bø med gull på mixedstafetten, bronse på sprinten og bronse på jaktstarten, før han fulgte opp med gull på både stafetten og 20-kilometeren.

På siste skyting under lørdagens 15-kilometer hadde han sjansen til å sikre seg sin sjette medalje på seks løp.

Dessverre bommet 22-åringen fra Stryn to ganger, mens Lukas Hofer fra Italia og Bøs romkamerat Emil Hegle Svendsen begge nøyde seg med én hver.

I tillegg kom Jevgenij Ustijugov inn noen få sekunder bak og skjøt feilfritt. Russeren gikk dermed ut med ti sekunders forsprang til nummer to, til øredøvende jubel fra publikum i Khanty-Mansijsk.

Iskald avslutning
Hegle Svendsen tok inn russeren et par kilometer før mål, mens Hofer ble liggende i ingenmannsland - men på bronseplass - og Bø og Bjørndalen endte opp i en duell med Ivan Tsjeresov om fjerdeplassen.

Hegle Svendsen ventet til Hofer nesten tok dem igjen - så satte han inn gullstøtet.

Noen sekunder senere kunne han strekke armene i været for sitt tredje VM-gull i Khanty-Mansijsk og sitt sjette VM-gull totalt.

- Det satt langt inne. Det satt jævlig langt inne. Jeg visste at jeg var hakket sterkere enn russeren. Jeg hentet ham inn og la meg bak ham for å spare krefter. Men jeg så at italieneren kom, så da måtte jeg bare slå til, forteller Hegle Svendsen til NRK.

Målet da han kom til Russland, var å ta to gull: Ett individuelt og ett i stafetten.

- At jeg klarte det, med presset på meg, er utrolig deilig. Det var ulidelig spennende. Det var så deilig å dra i land dette at jeg kan ikke få sagt det, smiler 25-åringen.

Ustijugov endte på andreplass, Hofer på tredjeplass og Bø vant kampen om fjerdeplassen. Ole Einar Bjørndalen endte på sjetteplass og Lars Berger på 14.-plass.

Norsk pangstart
Emil Hegle Svendsen gikk ut på tredjeplass etter første skyting, 2,7 sekunder bak Lukas Hofer fra Italia. Den 25 år gamle trønderen skjøt feilfritt.

Det gjorde også Lars Berger og Tarjei Bø, mens Ole Einar Bjørndalen bommet én gang.

Hegle Svendsen fulgte opp med fem treff også på andre skyting, og det samme gjorde Berger og Bø. Også Bjørndalen skjøt fullt hus på andre skyting. Veteranen gikk ut et drøyt halvminutt bak Hofer, som beholdt ledelsen forbi andre skyting.

Det var helt åpent i seierskampen før tredje skyting. Åtte mann lå innenfor ti sekunder av hverandre - og tre av dem var nordmenn.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen klinket til med hver sin lynraske og feilfrie serie, mens Berger åpnet bra, men bommet på fjerde av fem skudd.

Bjørndalen fulgte opp med fem av fem treff og avanserte til tolvteplass, men avstanden til teten økte likevel med noen få sekunder.

Hofer overrasket
21 år gamle Lukas Hofer fra San Lorenzo forsvarte ledelsen med sin tredje feilfrie serie. Også Jevgeni Ustijugov og Andrej Makejev traff med sine 15 første skudd.

Ustijugov hadde kontakt med Hofer, Bø og Svendsen, mens Makejev gikk ut 6,3 sekunder bak.

På siste skyting bommet altså Tarjei Bø to ganger og både Emil Hegle Svendsen og Lukas Hofer én gang hver, mens Jevgenij Ustijugov skjøt feilfritt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag