*Nettavisen* Sport.

En god søknad fra Myhre

Thomas Myhre Foto: Scanpix (Scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Thomas Myhre viste potensielle nye arbedsgivere at han fort kan være et meget godt kjøp. 30-åringen vartet opp med et par redninger som det var høy klasse over.

27.05.04 23:59

NORGE-WALES 0-0: Spesielt må dobbeltredningen åtte minutter etter pause få karakteristikken fantastisk.

Først fikk Daniel Gabbidon lov til å klinke til fra sju åtte meter, uten at noen av de norske spillerne brydde seg om å markere ham. Myhre fikk slått ut til Paul Parry, som hadde hele målet å sikte på.

Prestasjon
Heller ikke Parry var det noen norske spillere som fant bryet med å markere. Heldigvis fikk Thomas Myhre vartet opp med dagens prestasjon, og hindret Wales mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Det var for så vidt en grei redning. Den første så jeg greit, men skuddet var så hardt at jeg bare fikk slått den ut. Returen sjanset jeg bare på, og slang meg bare rett ut og fikk opp hendene. Men jeg var glad for at ikke en waliser fikk tak i den returen igjen. For da visste jeg ikke helt hvor jeg hadde ballen, forteller Thomas Myhre til TV 2 Nettavisen om den fantastiske dobbeltredningen.

Keeperen har ett år igjen av kontrakten med Sunderland, men vil vekk fra den nord-engelske klubben.

Interesse
- Jeg vet det har vært interesse fra klubber både i England og andre steder. Men akkurat nå så er det ingen konkrete henvendelser, som gjør at jeg kan bytte klubb. Men jeg håper det bedrer seg i løpet av sommeren.

- Hvis det er gått i orden før de siste ukene i forkant av seriestart, så er det helt i orden for meg, sier Myhre til TV 2 Nettavisen.

Han holdt nullen også i den forrige landskampen mot Russland. Sammen med Wales-kampen bør det være en sterk søknad til potensielle arbeidsgivere.

Hard kamp om keeperplassen
Også landslagssjef Åge Hareide lot seg imponere over den norske landslagsskeeperen, som spilte sin 33. landskamp for Norge i hjemmeoppgjøret mot Wales.

- Thomas imponerer meg. Han er topp fokusert og har et rolig vesen – men gjør en strålende innsats både på trening og på kamp. Han er faktisk en mye bedre keeper enn jeg trodde i utgangspunktet.

Hvem som vil stå fremover, vil han imidlertid ikke ut med.

- Thomas har keeperplassen frem til august (Norge møter Belgia i august, red. anm.), så får vi se hvem som blir førstekeeper etter den tid. Det er bare sunt med konkurranse, og jeg tror at Espen (Johnsen) og Thomas vil holde hverandre på tå hev fremover, sier landslagstreneren til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.