*Nettavisen* Sport.

En gullmulighet mer

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Hopperne får en ekstra gullmedalje å kjempe om i Oslo-VM.

14.06.09 12:48

Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok denne helgen å øke antallet hopprenn under Ski-VM i Oslo i 2011.

Lagkonkurransen i normal bakke gjør nemlig comeback på den internasjonale mesterskapskalenderen. Dermed blir det tre VM-hopprenn i Midtstubakken, individuelle renn i normal bakke for både menn og kvinner, samt lagkonkurranse for menn.

Derimot blir det ikke lagkonkurranse for kvinner, slik arrangørene hadde søkt om.

Les også: En gullmulighet mindre i kombinert

- Gledelig
- Det er gledelig at vi får muligheten til å vise oss fram i flere renn enn det som opprinnelig var planlagt, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

- Men er det et ekstra renn i normal bakke publikum vil ha?

- Ja, for så vidt. Slik situasjonen nå, var det ingen andre alternativer hvis man skulle arrangere et ekstra renn, sier Bråthen, som på sikt ønsker å revolusjonere hoppøvelsen i VM.

Han ser for seg at VM i hopp kan avvikles med flere omganger over flere dager – slik tilfellet allerede er i skiflyging.

Nytt VM-konsept
- Jeg synes ikke nødvendigvis det er noe mål i seg selv å kåre flere verdensmestere. Jeg mener det kanskje hadde vært bedre å la en konkurranse gå over flere dager, sier Bråthen, som blant annet argumenterer med at det også ville ha vært mer rettferdig å kåre en mester over flere omganger, fordi man da vil eliminere betydningen av tilfeldigheter.

- Men dette er noe vi kun har diskutert i uformelle sammenhenger. Jeg har ikke engang fremmet det for min egen hoppkomité. Først må vi bruke litt mer tid på det, sier Bråthen til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.