En helaften med bom

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

De norske skiskytterherrene bommet etter hvert så mye at man lurte på om de skjøt på rett blink.

21.02.10 21:53

Tre nordmenn var med på fellesstarten for herrer i OL. Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold.

Og med disse medaljegarantistene på plass fra start var det nesten så en følte for å innkassere medaljene på forskudd.

Men etter et godt mesterskap hittil, skulle nedturen virkelig komme søndag.

Følg OL live her!

For totalt skjøt de norske gutta 13 bom, og det er langt fra nok til å vinne OL-medalje. Faktisk var ikke det nok til å få én eneste mann inn blant de ti beste.

Hanevold og Svendsen med lenge
Det så likevel lenge bra ut. Emil Hegle Svendsen hadde to fulle hus etter de to første skytingene, og Halvard Hanevold bommet én gang på andre skyting, men hadde en god dag i sporet og hang med i medaljekampen.

På tredje skyting var Hanevold iskald, mens Svendsen bommet én gang. Likevel var de ikke langt bak inn til siste skyting, da alt skulle avgjøres.

Men da det gjaldt som mest sviktet de norske herrene. Svendsen pådro seg to bom, og det samme gjorde Hanevold. Dermed var løpet kjørt for norsk medalje.

Ole Einar Bjørndalen presterte det dårligste han har gjort i hele OL. For allerede etter to skytinger var løpet til Bjørndalen ødelagt.

Sju bom på Bjørndalen
Først pådro han seg én bom på første liggende, og deretter fikk han hele to strafferunder på andre skyting. På tredje skyting fortsatte den vonde trenden og Bjørndalen måtte gå hele tre strafferunder.

På siste skyting pådro han seg nok én runde, og endte dermed på sju bom. Det er langt unna det man forventer av Bjørndalen.

Dermed ble beste nordmann Hegle Svendsen på en 13.plass. Hanevold ble nummer 19, mens Bjørndalen kom inn på en 27.plass. Det må sies å være en gedigen skuffelse, med tanke på prestasjonene hittil i mesterskapet

Jevgenij Ustygov var kaldest av alle på siste skyting og gikk inn til gullet, mens Frankrike tok nok en medalje. Martin Fourcade sikret sølvet, selv med tre bom. Pavol Hurajt fra Slovakia tok bronsen, han skjøt også fullt hus.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.