*Nettavisen* Sport.

En helt korrekt dommeravgjørelse

Hvis fotballdommerne faktisk streiker før neste års seriestart, skal jeg le langt inn i aftenssangen. Og det vil i så fall ikke være dommerne jeg ler av!

20.12.05 12:49

Jeg har tidligere i denne spalten skrevet at dommerne er på sitt beste når ingen har lagt merke til dem. I går la jeg merke til dem. Eller rettere sagt: Jeg la merke til fotballdommer Terje Hauge, og jeg la merke til at han på fotballdommernes vegne varslet streik dersom forslaget til 2006-honorar ikke heves før seriestart neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (foto: thomas enger)

Og jeg som trodde dommerne aldri skulle reagere! Av og til har vi ledd med dem, ofte har vi ledd av dem, men enda oftere har vi ergret oss over dem. Alt dette har de funnet seg i – i full offentlighet. Nå aner jeg begynnelsen på slutten.

Er det avviklet én eneste serierunde i de to øverste divisjonene for herrer (damer klager ikke!) denne sesongen der en dommer ikke er kritisert? Har noen av trenerne – med unntak av årets Molde-trener Bosse Johansson, muligens – klart å styre unna offentlig kritikk av dommerne i år? Lag? Supporterklubber? Skrivende og snakkende presse? Nei vel. Velkommen til oppgjørets time!

Norges Fotballforbund skal få stå først i køen. Dernest er det bare å line opp trenerforeningen, klubb- og lederforeningen og spillerforeningen. Tiden er inne for å bidra med rene penger for ordene (som har haglet)!

Hvis – og bare hvis – dommerstanden fortsatt skulle mene honoraret blir litt kjipt, er ekstrafinansieringen ikke langt unna. Alle (skue)spillere som heretter fusker til seg fordeler, skal ilegges kraftige bøter. Teknologien har vi (videodommerpanel: en representant fra hver av de nevnt i køen samt en fra henholdsvis supporterforeningen, sportsjournalistforbundet og dommerstanden selv), og de ”uskyldige” kan få se hendelsen etterpå hvis de insisterer/protesterer – mot et klekkelig frekkhetsgebyr, selvfølgelig.

Det er latterlig hvis de nevnte ikke vil bidra med penger for å heve honorarene til dommerne.

Blir dommerne bedre hvis de får mer penger i fôret? Ikke over natten, men det er en veldig god start.

BENGT ERIKSEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.