RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En hest mot nye høyder

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Mountain Victory var strålende sist og vinner igjen på Biri fredag. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny fredag:
V75 Jarlsberg: Seiersmaskinen innfrir igjen

Oddstips: Vi tror på Stuttgart

Biri travbane er alene om å arrangere trav i Norge fredag og dermed blir det garantert en bra omsetning i V65-spillet denne fredagen. Vi synes løpene ser forholdvis oversiktlig ut på forhånd og bankeren var vi aldri i tvil om.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Tidligere travtrener og nå programleder/ekspert på Rikstoto Direkte, Lars Erik Aas, har en riktig fin traver i den femårige vallaken Mountain Victory. Men skadeproblemer har gjort at hesten kun har gått elleve løp og i fjor var hesten aldri til start. Kun fire starter er gjennomført i år, og sist på Bjerke kom årets første seier i et V65-løp på Bjerke. Da satt hesten i tredje par utvendig underveis, men leverte en strålende siste 400 meter og avgjorde i god tid før mål. Det var bra hester med i det feltet, og fredag er motstanden langt svakere. Fra et nydelig fjerdespor bak bilen, vil trolig gjestekusk Lars Anvar kolle, innta taktpinnen tidlig og vi kan nesten ikke se at hesten taper dette løpet. Det skal være mye å gå på for Mountain Victory og holder hesten seg frisk utover vinteren, kan det bli en lønnsom vinter for Lars Erik Aas flotte femårige Victory Abroad-vallak. Vi bankerspiller 3 Mountain Victory i V65-3.
Rangering V65-3: A: 4 B: 11-10 C: 5-7-6-8-9-2 D: 1-3

Svært forbedret i ny regi
Det var flott stil over 2 Boggy Lad i debuten for Per Dave Holtung på Biri sist fredag. Boggy Lad kunne ikke rå på en knallgod Playwood S.L, men avsluttet glimrende via drøye spor til andre. Femåringen som tidligere stod i trening hos Kenneth Rasmussen har alltid vist evner, men foreløpig ikke vunnet løp. Vi har svært god tro på at karrierens første seier kommer denne fredagen og fra et perfekt andrespor bak bilen, skal det være bra muligheter for at hesten kommer seg til tet. Sammen med Biri-spesialist Geir Vegard Gundersen tror vi hesten er en vinner fredag, da motstanden ikke er avskrekkende.

4 Glazier's Diablo tok en enkel lunsjseier fra tet sist, mot særdeles middelmådig motstand. Vi tror ikke Glazier's Diablo gjentar dersom Boggy Lad kommer seg foran, men formen er fin på vallaken nå. 7 Lovely Story ble toer i seiersløpet til Glazier's Diablo sist, men på behørig avstand. Lovely Story er i fremgang nå, etter mye strul, men er fortsatt svært usikker på beina. 5 Rex Santana vant via siste indre tredje sist, galopperte i trippelkampen i den siste svingen nest sist og spurtet fint etter innvendig løp sist. Rex Santana skal helst ha det litt servert, får fireåringen det kan han være seiersaktuell her. 10 Dunderkarlsson fungerte ikke optimalt sist, men var bra vinner i et lunsjløp tredje sist.
Rangering V65-2: A: 2 B: 4-7-5 C: 10-11-6-1 D: 9-3-8

Annonse: Øivind Grøstad bød spillerne på andrevalget Freia Maxim som jackpotbanker på Bjerke onsdag og har et superdrag i V65-2 på Biri.

V65-1 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Kun ni hester til start i den første avdelingen, hvor ustabile kaldblodshester setter hverandre stevne. 3 Torpa Jo innledet svært lovende som treåring i fjor høst, men årets sesong har vært svært skuffende. Nå er det imidlertid ting som tyder på at Sigbjørn Kolnes talentfulle H.G. Balder-sønn er i ferd med å finne tilbake til litt av godtaktene. Brukbar fra tet som toer tredje sist og uheldig sist. Fra tredjespor er teten innen rekkevidde her og motstanden skremmer ikke.

2 Rabb Arger viste klar femgang sist etter noen middels innsatser. Gikk i nærkamp med Myrviks Dokka nedover oppløpet og tapte knepent. Fint startspor og overkommelig motstand, betyr tidlig strek her. 9 Lykkefaks kjempet jevnt med gode Bleiklijoker'n nest sist fra tet. Sist skuffet åtteringen fra tet ved å gi seg vel enkelt. Fredag blir det smygløp og hesten kan spille ut speeden sin tilslutt. 1 Vesle Sivert er i fremgang og har gått fine løp i kulissene i det siste. Er imidlertid ingen vinnerhest, men kan smyge flott med fra sitt innerspor her. 4 Øyjann er normalt en god sprinter, men han har vært svak i sine to siste løp. 6 Gulheim Raia har fart så det holder, men viljen er svak.
Rangering V65-1: A: 3 B: 2-9-1 C: 4-6-8-5-7

V65-4 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Ny stor favoritt på farten i den fjerde avdelingen. Vi snakker om 3 Wotoya som nesten har tetgaranti her. Heidi Moens flotte femårige Tagliabue-vallak imponerte ved flere tilfeller fra tet i sommer og vant blant annet to strake V65-løp på Bjerke i juni fra nettopp tet. En noenlunde opplagt Wotoya taper neppe dette løpet, men innsatsen i de siste løpene før pausen var ikke tillitvekkende og vi velger å spekulere.

10 Ofelia Vic har opptrådt svært variabelt i år, men sist kunne vi spore en viss fremgang. Sigbjørn Kolnes femårige Vic Torre-datter har fin kapasitet og til tross for bakspor setter vi henne inn som andrevalg. 4 Hey Ho Let's Go har hatt en middels sesong, men glimtet til med en flott avslutning til tredje på Biri sist. Fra et flott fjerdespor bak bilen, er vallaken tidlig aktuell her. 5 Johnny V. er svært variabel, men leverer bra løp de dagene det stemmer for hesten. Her er motstanden billig og en sjelden seier ikke helt utenkelig. 7 Super Tomin er ikke så aller verst. Travsikker og litt bedre enn raden. 9 Oddset Hæstak viser ikke form om dagen, men har vunnet tre av ti løp denne sesongen. De som kun spiller etter seks rette, velger nok å bankerspille 3 Wotoya her da hesten har et svært fint løp på papiret.
Rangering V65-4: A: 3 B: 10-4 C: 7-9-6-2-1-11 D: 8

Annonse: Øivind Grøstad er tidlig julenisse i V75-3 på Jarlsberg lørdag og gir en spillegave av de sjeldne

V65-5 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Uten tvil denne V65-omgangens spillenøtt og mange vinnerkandidater. Vi satser på feilfritt løp av 10 Molita som skal være blant de beste i dette feltet. Galopperte grovt fra start sist, men kom råsterkt tilbake i kulissene. Solid vinner fra dødens i Drammen tredje sist og Molita tåler en tur i sporene. Molita er i form og blir vår favoritt her.

3 Siv Sprintå har et fint løp på papiret, men hoppa til Sverre Skugstad har galoppert i overkant mye den siste tiden. Finner hun tilbake til godtaktene fra V75-seieren tidligere i høst er hun en het seierskandidat her. 5 Rampelars var solid vinner nest sist og helt ufattelig elendlig sist. Rampelars er en type hest som vi travspillere gremmes over. Fantastisk den ene dagen og helt natta den neste dagen. Er Metsgar-sønnen som nest sist, er han en opplagt vinnerkandidat her. 1 Huserapp er variabel ned startsiden, variabel i prestasjonene og slett ikke lett å bli klok på. Fra førstespor bak bilen er han aktuell her, selv om formen fortsatt er usikker.

Det er den også for 8 Bakkeli Grim som ikke fungertt optimalt i comebacket sist. Nå seter Kolle seg opp. 9 Nordli Spik har ikke vært noen suksess i regi Jan Roar Mjølnerød foreløpig, men denne oppgaven ser fin ut. 12 Brandval Prins var merkbart forbedret sist torsdag på Bjerke og dersom det klaffer for Bjørn Olav Aarskog fra spor tolv, er ikke Brandval Prins sjanseløs i dette svært åpne løpet.
Rangering V65-5: A: 10 B: 3-5-1-8 C: 9-12-11-2 D: 6-4-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Selv om 4 Baron Chance er kraftig oppmeldt i dette løpet grunnlagsmessig, setter vi ham først i V65-finalen. Baron Chance var knallgod vinner fra dødens sist fredag på Biri i sitt første løp på sju måneder og imponerte mye. Med løp i kroppen og Geir Vegard Gundersen opp som kusk, synes vi hesten er et klart førstevalg her. Motstanderne holder ikke hysterisk form og hester kan som kjent ikke lese hvor mye penger de har på konto. Fra fjerdespor bak bilen, kan Baron Chance være tethest tidlig her. selv om han møter startraske konkurrenter.

7 Grand Canyon er en vanskelig hest å lese. Kanongod fra køen i Årjäng femte sist, der hesten svepte feltet nedover den siste langsiden. Middels i de tre påfølgende løpene og spurtet bra på Mysen sist. Fra sjuendespor må det uansett klaffe her. 6 Olympic Image har fin form og et fint løp på papiret, men risikerer å havne på vingel fra dette sporet. Får hoppa rygghjelp i sisterunden, spurter hun normalt friskt mot mål. Bak disse tre er det svært uoversiktlig. Vi nevner at 11 Elling's Arnie spurtet flott etter sen luke sist, at 3 Spido Va Bene ikke finner fjorårsformen, at 2 Star Crown var svak sist (men kan mye), at 1 Nintendo Baunehøj var fryktelig svak i Drammen tirsdag (sprint passer mye bedre) og 5 Creamy Dream ikke ville på frem via tredjespor sist.
Rangering V65-6: A: 4 B: 7-6 C: 11-3-2-1-5-8-12 D 9-10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere