Gå til sidens hovedinnhold

- En «kjempe-outsider» leder hoppuka

Anders Fannemel imponerte, men var sjanseløs mot Thomas Diethart fra Østerrike.

Anders Bardal skuffet noe med en 13. plass, da Thomas Diethart fra Østerrike gikk til topps i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Diethart leder også nå hoppuka sammenlagt, noe som virket å begeistre Espen Bredesen.

- Det er en «kjempe-outsider» som leder hoppuka, sa Bredesen etter rennet, som ble vist på NRK.

Thomas Morgenstern stakk av med andreplassen foran Simon Ammann fra Sveits onsdag. Men gledelig for Norge var det at Anders Fannemel imponerte med en sterk 4. plass.

- Han var nok nervøs nå, men han leverer her sine to beste hopp. Glimrende gjort, sa NRKs hoppekspert Espen Bredesen etter Fannemels andre hopp.

- Slipper seg ikke helt fri
Det var knyttet store forventinger til Bardal i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Bardal ble nummer to vinterens første hoppukerenn i Oberstdorf og er en av de store favorittene til å stikke av med sammenlagtseieren.

Dessverre innfridde ikke Steinkjer-hopperen helt da han i første omgang kun hoppet 129 meter med noe bakvind.

- Han slipper seg ikke helt fri, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK om hoppet til trønderen.

Fannemel imponerte
Men da Bardal skuffet i førsteomgang, kunne Norge juble for en annen «Anders».

Anders Fannemel, som ikke klarte å kvalifisere seg til rennet i Oberstdorf, klinte til med et hopp på 138 meter. Noe som holdt til en tredjeplass etter førsteomgang.

Best var imidlertid østerrikeren Thomas Diethart, som strakk seg til imponerende 141 meter i sitt første hopp. Med tre ganger 19 i stil lå han 10, 3 poeng foran Fannemel, mens Thomas Morgenstern var nummer to etter et hopp på 139 meter.

Rune Velta fikk seg også en opptur i Garmisch, etter å ha slitt noe i bakken den siste tiden. Nordmannen strakk seg til 130,5 meter i sitt første hopp, noe som holdt til en foreløpig 15. plass.

Anders Jacobsen lå på 24. plass etter førsteomgang. Han hoppet også 130,5 meter, men hadde bedre forhold enn landsmannen, og fikk dermed mindre vindkompensasjonspoeng.

Noe lenger for Bardal i 2.omg
Etter et noe skuffende førsthopp var det spennede å se om Bardal ville klare å løfte seg i andreomgangen. Et godt andrehopp ville være viktig for kampen om sammenlagtseieren.

Og heldigvis klarte trønderen å løfte seg noe etter pausen. I sitt andre hopp strakk han seg til 134, 5 meter, og endte til slutt på en 13. plass.

Han ligger nå på en femteplass i sammendraget med 558,5 poeng.

Best av de norske onsdag ble imidlertid Anders Fannemel som hoppet 136,5 meter i i sitt andre hopp. Det holdt til en 4. plass for nordmannen.

Diethart best
For Fannemel klarte aldri å tukte Thomas Diethart fra Østerrike, som vant onsdagens renn etter et andrehopp på 140,5 meter.

Thomas Morgenstern ble nummer to med 139 meter i sitt sistehopp, mens Simon Ammann hoppet seg opp til tredje.

Rune Velta ble til slutt nummer 23 etter et andrehopp på 129,5 meter, mens Jacobsen endte på en 26. plass.

Diethart leder nå hoppuka sammenlagt med 593,4 poeng.

Hoppuka fortsetter i Innsbruck 4. januar.

Hoppuka sammenlagt etter to renn:
1. T. Diethart 593,4p
2. T. Morgenstern 581,9p
3. S. Ammann 580,4p
4. N. Kasai 559,8p
5. A. Bardal 558,5p
6. P. Prevc 554,4p
7. G. Schlierenzauer 546,4p

Kommentarer til denne saken