En legende legger opp

Foto: www.newjerseydevils.com

Etter årets sesong vil NHLs eldste spiller legge opp. 27 sesonger som profesjonell er nok for legendariske Igor Larionov (43).

11.02.04 07:09

Igor Larionov har spilt seg inn i ishockey-historiens gullbok med sine playmakerevner, og har vunnet det meste en kan vinne: VM, OL, Canada Cup og Stanley Cup. Mange regner han som den beste spilleren Europa har sett.

Guddommelig
Viktor Tikhonov, den legendariske treneren som tok Sovjetunionen til store høyder, er ikke kjent for å spre om seg med godord. Men da han ble bedt om å kommentere Larionovs pasningsferdigheter, sa han:

- Jeg er en ateist, men må likevel erkjenne at Igor Larionov er en guddommelig playmaker.

Larionov ble født 3. desember 1960, startet karrieren i Khimik Voskresensk i 1977, og avslutter den i New Jersey Devils denne våren. Han har alltid vært mer opptatt av å hjelpe lagkameratene med å score enn å gjøre det selv.

Glad i sjakk
- Mine instinkter har alltid vært å se isen og situasjonene tre eller fire trekk frem. Jeg har alltid likt sjakk, og sjakk har hjulpet meg å utvikle denne ferdigheten på isen, sier Larionov til IIHF.

Minnene fra en lang og innholdsrik karriere er naturligvis mange.

- Jeg husker da jeg vant mitt første junior-VM i 1979. Jeg vil aldri glemme Canada Cup i 1981, da vi slo Canada 8-1 i Montreal Forum. Men det har vel aldri blitt spilt en bedre serie enn finalene mellom Canada og Sovjetunionen i 1987, mener Larionov.

- Vi tapte den serien, men hockey var den sanne vinneren. Det er slik hockey skal spilles.

Eget vinmerke
I framtiden satser han på å lansere sitt eget vinmerke, ”IL Triple Overtime”. 43-åringen vil også støtte døtrene Alyonka (17) og Diana (13) med deres sangkarrierer.

- De er virkelig en bra duo, og vi håper å spille inn en plate i New York, sier den stolte faren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.