*Nettavisen* Sport.

En legende sier stopp

Mark Messier sa mandag takk for seg etter 25 år i verdens beste hockeyliga.

12.09.05 20:46

Mark Messier annonserte mandag at han legger opp som ishockeyspiller. Beskjeden var ikke overraskende, men markerer like fullt slutten på en fantastisk karriere. Messier har vunnet Stanley Cup seks ganger, og bare Wayne Gretzky har plukket flere poeng i NHLs historie.

New York Rangers gjorde det samtidig klart at de vil frede Messiers drakt. Det skjer i en kamp mot Edmonton Oilers 12. januar. Det er selvfølgelig ingen tilfeldighet - det var i nettopp Oilers Messier skapte seg et navn.

- Det har vært en lang karriere, og jeg har oppnådd mye. Det var i grunnen ikke noe mer jeg kunne oppnå, sa 44-åringen ifølge ESPN.

Messier spilte sammen med Wayne Gretzky under Oilers-dynastiet på 80-tallet, og fikk for alvor et navn som en stor leder da han som kaptein førte New York Rangers til sluttspillseier i 1994.

- Mark har gjort så mye for ishockeyen, og lært opp så mange av våre unge spillere. Han var en eksepsjonell leder, som var uegoistisk, hardtarbeidende og dedikert. Han elsker virkelig spillet, kommenterte Wayne Gretzky.

- Han er den beste spilleren jeg noen gang spilte med, la "The Great One" til.

Mark Messier har i tillegg til seks Stanley Cup-seirer også blitt kåret til ligaens viktigste spiller to ganger, både av ligaen og av sine medspillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag