Gå til sidens hovedinnhold

En leken liten fyr

Har Tippeligaen funnet sin nye Alanzinho?

Vålerenga – Lyn 0-2:

I fjor brukte han mesteparten av tiden sin i Lyn til å spille for andrelaget i 2. divisjon og spilletiden i Tippeligaen var begrenset.

Men Diego Guastavino har brukt tiden godt og blitt kjent med norsk fotball. Det ser det i alle fall ut som, dersom man skal tolke ut ifra vinterens prestasjoner.

For uruguayaneren har til tider herjet for Lyn i treningskampene og før fredagens oppgjør mot Vålerenga i Valhall hadde han 3 mål på 5 kamper. Med ett mål og en målgivende på fredag, opprettholder han den sterke statistikken.

Ikke minst viser han at han har planer om å ta Tippeligaen med storm.

Vålerenga best
Men det var ikke Lyn som gjorde det best i starten av kampen. Hele førsteomgangen styrte Vålerenga det meste og skapte det som var av sjanser. Lyn på sin side hadde også farligheter og viste flere ganger at farten de har på topp kan bli et farlig våpen. Kim Holmen, Erling Knudtzon, Davy Claude Angan og Diego Guastavino for å nevne noen.

For Vålerenga ble det en todelt opplevelse. Vålerengamanager Martin Andresen så oppgjøret fra tribunen og var godt fornøyd med spillet før hvilen.

- Vi er godt fornøyd med førsteomgangen. Vi eide kampen de første 25 minuttene. Så slapp vi de litt mer inn i kampen, for så å dominere de siste minuttene igjen, sier Andresen etter kampen.

Men tross en sterk omgang, maktet ikke Vålerenga å score mål.

Avgjorde etter hvilen
Det gjorde derimot Lyn, som kom langt sterkere i andreomgangen. Og spesielt én mann fikk vist seg fram skikkelig.

Guastavino var lett på tå mot det som etter hvert ble en del tunge Vålerenga-bein. Og etter 54 minutter kom den lille teknikeren seg inn i feltet og spilte til Davy Claude Angan, som satte ballen enkelt i det åpne målet.

Så gikk det åtte minutter og Erling Knudtzon ble felt utenfor feltet. Guastavino stilte seg opp, sendte ballen over muren og ned i korthjørnet. 2-0 til Lyn og Vålerengas Lyn-kompleks gjelder tydeligvis også i treningskamper.

For Vålerenga maktet aldri å komme seg tilbake i kampen og dermed ble det seier til Lyn.

Og Martin Andresen beskrev andreomgangen til Vålerenga på følgende vis.

- En dårlig omgang.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken