NYE FREDRIKSTAD STADION (Nettavisen) FREDRIKSTAD - BRANN 1-0: - Jeg må innrømme at det var en lettelse da fløyta gikk, forteller den ferske proffen etter å ha spilt sin foreløpig siste hjemmekamp for Fredrikstad før profftilværelsen tiltrer etter neste oppgjør borte mot Vålerenga.

- Det er litt lettere å reise når du avslutter med seier, fortsetter Elyounoussi.

- Verdens beste klubb
Heerenveens nyinnkjøp innrømmer at det er litt trist å forlate laget fra plankebyen, men lover at hvis det blir comeback i Norge, er det Fredrikstad han skal til.

- Hvis jeg er god nok, er det selvfølgelig Fredrikstad jeg skal til, smiler han.

- Jeg mener det faktisk er verdens beste klubb, og det er veldig trist å forlate klubben, spillerne og ikke minst byen. Jeg er jo født og oppvokst her, forteller Tarik, som har fått noen gode råd fra lagkompis Abgar Barsom om hvordan klubben er.

- Han har gitt meg noen tips. Han har jo spilt der før, legger han til.

- Det blir spennende
Tarik forteller han enten vil spille spiss eller ving i en typisk 4-3-3 formasjon. Samtidig liker han at treneren til laget er norsk, i Trond Sollieds skikkelse.

- Det er helt klart bra for meg at treneren er norsk. Da er det minst en som prater språket mitt. Men det blir spennende. Hollandsk serie er en fin utviklingsarena, hvor flere gode lag følger med.

- Leter etter Tarik-erstatter
Fredrikstad-trener Anders Grønhagen innrømmer at de leter etter en som kan erstatte Elyounoussi.

- Vi er på utkikk og leter etter en som kan erstatte Tarik. Men vi har ingen klare navn som jeg kan gå ut med ennå. Men vi har øynene våre åpne, og vil lytte hvis det vil dukke opp noe interessant, sier FFK-treneren som også var en lettet mann etter at fløyta gikk for full tid.

- Jeg følte en stor glede da dommeren blåste av kampen. Jeg var litt bekymringsfull etter kampen mot Stabæk, men vi vant fortjent, og jeg er stolt over vendingen til spillerne, sier han.

- Det ligger mentalt
Fredrikstad-treneren forteller at han ga klar beskjed til spillerne sine at de måtte gjøre en bedre jobb enn det de gjorde sist, og føler han fikk svar på det han trodde årsaken var.

- Vi må bli sterkere mentalt. Det ligger mentalt på hvordan vi skal heve oss etter dårlige prestasjoner. Det er ekstra viktig å være sterk mentalt når du er med å kjempe om medalje i toppen, forteller han.

- Vi skal være med helt inn, men det er vi avhengige av at vi henger sammen, samtidig som vi viser vilje til å stå på til siste slutt.

Se høydepunktene fra oppgjøret i videovinduet under

254786

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).