*Nettavisen* Sport.

En Macho vinner til lunsj

Foto: hesteguiden.com

Vi ser ingen grunn til å gardere Macho under tirsdagens lunsjtrav i Drammen. Sjekk våre travtips.

16.11.10 09:44

Det er en sjelden fin lunsjmeny i Drammen tirsdag. I motsetning til lunsjløpene som kjøres på Bjerke om torsdagene, er det fin klasse på løpene og vesentlige kjekkere å være spiller.

Thor Borg som er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong sitter på de heteste bankerkandidatene denne torsdagen. Meget vinnervillige Trineline (åtte seire på fjorten starter i år) kommer ut etter pause og blir omgangens store favoritt. Vi velger imidlertid å gardere da hoppa ikke var på topp før pausen, og vi vil gjerne se at Trineline fungerer optimalt igjen før vi stoler helt på henne.

Klikk her for¨å se våre V5-tips til Drammen

Men Thor Borg sitter også på andre gode kort, og vi tenker da spesielt på 5 Macho i V5-5. Dette er en hest vil alltid har hatt sansen for, og tirsdagens oppgave ser meget overkommelig ut for V75-hesten til Trond Torseth (mannen bak Sweet Case). Macho har møtt gode hester nesten hele veien, og har levert den ene toppprestasjonen etter den andre. Kommer nå ut etter en liten pause og har vært behandlet. Treneren melder om gode treningsjobb og denn gjengen skal Macho ta ned tilslutt. Vi er foreløpig ikke imponert over Frode Hamres treåring 6 J. Gold (selv om den var litt forbedret sist) og med tanke på at Jeppe Juels danske 7 Kif Kif har trukket et vanskelig sjuendespor, velger vi å bankertippe vallaken.
Rangering V5-5: A: 5 B: 6-7 C: 2-4-1-12-8 D: 10-9-11

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Åpne innledning
Et meget skummelt sprintløp for varmblodshester innleder lunsjtravet på Drammen og her er det flust av seierskandidater. Vi sjansetipper treårige 1 Against The Moon som førstevalg. Treåringen løste som en rakett fra spor sju i volta på Leangen tredje sist og vant da også løpet enkelt. Var så ute i tøft lag i Bergen nest sist og kunne ikke gjøre seg gjeldende da. Sist ble det meste feil fra bakspor. Klarer Stensen å holde teten, kan det holde helt hjem. 11 Peter Skovgård har gjort fine løp hele veien for Tom Erik Solberg og kronet det med en sterk seier fra dødens sist. Men spor elleve og sprint i Drammen er tøffe betingelser. 9 Belmont var mye betrodd i sitt comeback etter lang pause på Klosterskogen sist, galopperte seg bort i den første svingen da. Men skal ikke glemmes fra et fint startspor og dette er en hest som kan mer enn vist. Både 3 K.L.M. Prego og 4 Baltic Broline kan være tethester på en uviss startside. Og derfra kan begge være seiersaktuelle. Førstnevnte holdt godt fra tet på stayerdistanse sist og drar trolig fordel av sprint. Forøvrig skuffet 2 Riverside Speed sist, men kan endel. 6 Incredible Volo dukker opp i regi stall Gretland og slo bra hester tredje sist, men kan havne på vingel herfra. 8 Piper C. Flamingo blir endel betrodd, men spor åtte og Sagholen høres tungt ut.
Rangering V5-1: A:1-11 B: 9-3-4 C: 2-6-8-12-5 D: 10-7

Seiersklar nå?
Vi må prøve fireårshoppa 2 Stumne Sindy i V5-2. Hoppa har gjort fine løp på slutten, og dersom hun holder seg til trav tirsdag, kan det være duket for årets andre seier sammen med Gunnar Austevoll. 6 Øyfrisk gjorde et flott løp for Lars Anvar Kolle i et V75-løp sist og tapte da kun for lovende Gode Tider. Øyfrisk er god fra start og det er ikke utenkelig at Lars Anvar Kolle kjører seg til tet her og derfra må det være en brukbar vinnermulighet Toppform holder 9 Hålands Liz (enkel seier nest sist, galopp sist), 11 Ulven Storm (god vinner fra tet nest sist, litt mer på det jevne sist) og 10 Huldre Jon (flott avslutning sist og Borg'n kom kom godt overens med hesten). 5 Høy Elden og 7 Vinnibrunen er veldig uryddige, men har store fartsressurser og kan være to luringer i dette løpet. Og fortsatt jakter vi på både 4 Ellestad Lill og 1 Sunnmørsfrigg som begge skuffet endel sist, men har vist fine tendenser i startene forut. Med andre ord mange vinnerkandidater i den andre avdelingen i et løp som ser skummelt ut på forhånd.
Rangering V5-2: A: 2 B: 6-9-10-11 C: 5-7-4-1-3-8-12

Annonse: Øivind Grøstad melder om tamtamtrommer på en svært spennende hest i V5-3 på Drammen

Ikke første gangen
Klart førstevalg for oss i V5-3 blir 8 Onceinalifetime. Hoppa måtte strekke våpen for en meget opplagt Pershing Boy og Per Ludvig Nilsen sist, men holdt stilen flott etter et litt krevende løp. Gangen før spurtet hun som en vind til andre. Tirsdagens åttendespor er selvsagt ikke gull, men motstanden ser svært overkommelig ut. 5 Ecila Bar var overraskende og god tetvinner sist. Vi har lyst til å se hoppa gjenskape en slik prestasjon før vi riktig tror på henne og her møter hun bedre hester, og tet er det slett ikke sikkert hun får. Nest sist hang Ecila Bar bare med etter innvendig løp. 6 Olivia Lykkegård er et like klart tredjevalg. Kommer nå ut i regi Tor Olaf Halle, og har vist fin form i sine siste løp, men har manglet det lille ekstra.Får nå Eirik Høitomt som makker og han rister jo liv i det meste. Vi hekter også med oss 4 Gany Dame som har "turnert" i Sverige i sine siste starter uten særlig suksess. Men hoppa møter klart enklere motstand tirsdag. 11 Miss Super Power gjorde noen pangløp tidligere i år, og etter noen svake løp, er det tegn til bedring igjen. Ikke helt sjanseløs her, dersom kusk Nordland for en sjelden gangs skyld disponerer riktig underveis.
Rangering V5-3: A: 8 B: 5-6 C: 4-11-12-2-13-10-9-7

Her kan du levere Sportspills ekperttips til Drammen

Vi jakter
I V5-4 støter vi altså på Trineline som dagens største favoritt. Hoppa var knallsterk vinner i sitt siste sprintløp (tredje sist på Biri) og tok da enkelt ned spesialsprinteren Gårder Spiker'n. Vi kan jo selvsagt ikke annet å sette superhoppa til Roald Winger først, men vi velger altså å gardere da hoppas to siste opptredener har vært grunn til å stille spørsmålstegn ved. Og på en oppjaget sprint er det ikke tid til noe tull. 1 Eirik smalt til med vinnertid på 25.5 tredje sist, men har tøyset i begge sine siste starter. Kan muligens forsvare teten og feilfritt første motbud. Veldig spennende er det også med Hans Christian Holm som kusk på 9 Ulsrud Mikk, som kan få et helt perfekt løp i rygg på Eirik og det er fin odds i hesten tirsdag. 6 Suveren har vært under pari noen ganger nå, men er god de dagene det stemmer. Og Flåten melder om fine treningsarbeider. 10 Gjærla Rasken holder knallform, og er aktuell dersom de heteste favorittene gjør seg bort og 12 Lars Even gjør svært ofte gode løp etter pause. 5 Kling Jens kan være tethest, men har vært helt utafor i det siste.
Rangering V5-4: A: 2 B: 1-9 C: 6-10-12-5-11-4 D: 7-8-3

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.