RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mann å dra i krigen med

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Kristofer Hæstads første landskamp fra start ble en opplevelse både han og det norske folk vil huske lenge.

Den lille midtbaneterrieren fremsto som svaret på mange av spørsmålene Åge Hareide har hatt etter sine 20 første kamper som landslagssjef. Han har savnet den berømte staken, en taklingssterk Thomas Gravesen-type, som kan balansere midtbaneleddet og rive opp motstandernes midtbane med sin aggressive og kompromissløse spillerstil. En som setter seg i respekt i kraft av sine prestasjoner.

Lørdag kveld spilte Kristofer Hæstad sin første kamp fra start med det norske flagget på brystet, og det var ingen hvem som helst han debuterte mot heller. Italia. Bare navnet er nok til å skremme vannet av de fleste, men ikke Kristofer. Han spilte skjorta av italienske stjerner med adskillig mer rutine og meritter å vise til, og han gjorde det med stil. Han løp, taklet, kriget og spilte fram, og var i tillegg god til å posisjonere seg og lese spillet. Han var kort og godt banens gigant, den lille, store Start-spilleren. Han tilførte Norge en dimensjon vi ikke har hatt på lenge.

Han åpnet kampen med å gi to frispark. Da Daniele de Rossi litt senere kakket Hæstad på leggen, fikk italieneren klar beskjed om at noe sånt ikke skulle skje igjen. Han satte seg med andre ord i respekt fra første spark av, han var uredd, og spilte gradvis på seg mer og mer selvtillit utover i kampen. Det så samtidig ut som om han kunne ha løpt til St. Hansaften om så skulle være. Han var med på å skape en midtbane i balanse, noe vi har ventet lenge på. Kristofer Hæstad viste med all tydelighet at han er mann å dra i krigen med. Og det er akkurat det Åge Hareide trenger nå.

For Norge er nødt til å krige i avslutningen av kvalifiseringen om vi skal ha noe håp om å komme til VM. Det er fire kamper igjen, hvorav alle naturlig nok er like viktige, men nettopp derfor trenger vi en mann vi kan stole på. Og én ting er i hvert fall sikkert: Kristofer Hæstad kommer til å beinfly i 90 minutter, han kommer til å ofre alt for det norske laget, og han har til og med noe å tilføre Norge framover på banen også. Løpsstyrken hans kan åpne ethvert forsvar, bare pasningspresisjonen bakfra er god nok.

Kristofer Hæstad er i sonen for tiden, han stråler på klubblaget som leder eliteserien, han har i løpet av én kamp spilt seg inn i alles hjerter, og utfordringen ligger nå i å holde ham nede på jorda. For nå kommer det til å ta av. Alle vil ønske seg en bit av den beskjedne 21-åringen.

Men han viste seg å være mer enn moden nok for Italia.

Da takler han all oppmerksomheten også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere