RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX

En mann for deg, Drillo?

Sist oppdatert:
Christer Kleiven lekte seg mot Vålerenga.

START - VÅLERENGA 5-3:

OSLO/KRISTIANSAND (Nettavisen): Senere denne uka fyller Christer Kleiven 22 år. Han har lenge vært ansett som et stort talent, men først denne sesongen har tippeligapublikummet fått se hvor mye den unge midtbanespilleren har å by på.

Kleiven scoret to mål og var toneangivende for Start mot Vålerenga i mandagens kamp på Sør Arena. Mange journalister spurte om det samme, nemlig hva han tenker om mulighetene for landslagsspill, men Kleiven holdt fast ved at han ikke ofrer spill for A-landslaget en eneste tanke.

– Jeg tenker absolutt ikke på landslaget. Jeg er kun fokusert på å gjøre gode kamper for Start. Men det er klart, jeg har som alle andre fotballspillere en drøm om å spille for landet mitt, sier Kleiven til Nettavisen.

Vakre mål
Om det første målet til Kleiven var enkelt, var det andre av det virkelig imponerende slaget.

Først styrte han inn 2-1-målet fra kort hold etter et fint innlegg fra Hunter Freeman i det 54. minutt. Så, fem minutter senere, fikk 21-åringen ballen fra Ole Martin Årst og lobbet den elegant over Vålerengas kanadiske keeper Lars Hirschfeld til 3-1.

Dette var Christer Kleivens fjerde tippeligamål for sesongen.

Start-talentet er dermed toppscorer i Tippeligaen sammen med Tor Hogne Aarøy, som også scoret to mål i fjerde serierunde.

Cristian Bolaños sørget for øvrig for 1-0 med et like vakkert mål, da han et kvarters tid etter avspark sendte et frispark fra 30 meter rett i mål. Slike mesterverk er sjelden kost i Tippeligaen!

Tenker ikke på gull
Kleiven synes det er gøy å være Start-spiller om dagen.

– Vi spiller god fotball for tiden. Spillerne kjenner hverandre bedre, vi kjenner treneren bedre og da er det lettere å slippe seg løs. Vi spiller moderne fotball langs bakken i stedet for å slå langt hele tiden, og da er det kjempegøy.

- Dere har ennå ikke tapt i årets eliteserie. Hvor gode er dere?

– Jeg vet at du vil jeg skal si vi går for gull, men det blir vanskelig. Vi tar hver kamp som den kommer, så får vi heller telle opp poengene til slutt.

- Bare store spillere gjør sånt
Sportssjef Svein Mathisen mener Kleiven er en mann Drillo bør følge tett fremover.

– Mot Vålerenga var han stor. Gjør han tre-fire slike kamper til så blir han vanskelig å unngå for landslaget. Den lobben han scorer på mot Vålerenga, er av høy klasse, og en type mål bare store spillere gjør, sier Mathisen.

Start-trener Knut Tørum mener Kleiven leverte årsbeste mot Vålerenga.

– Nå har han fått veldig mye god omtale etter en god start, og det er greit. Han spiller med et smil om munnen om dagen, og mot Vålerenga viser han kanskje noe av det beste jeg har sett av ham.

Tørum mener likevel det er for tidlig å snakke om A-landslaget.

– Nå spilte han en kamp mot Vålerenga som holdt høy klasse, og hvis han fortsetter på det nivået så vil han få den sjansen han fortjener. Han er en spennende mann for landslaget, konkluderer Tørum.

Reiste seg nesten
Vålerenga tok seg kraftig sammen etter en ydmykende start på andreomgangen, og reduserte til både 2-4 og 3-4.

Stefan Strandberg satte inn Vålerengas andre mål bare to minutter etter at Ole Martin Årst hadde gitt Start 4-1, for øvrig godt hjulpet av Lars Hirschfeld, som mistet ballen til Årst.

Tre minutter senere ble Mostafa Abdellaoue spilt fri, noe Moas lillebror utnyttet ved å sette ballen mellom beina på Kenneth Høie og i mål.

Seks minutter før slutt var det bare mesterlig keeperspill av Høie som nektet Vålerenga en utligning til 4-4. På femmeteren Morten Berre fikk beinet på et innlegg, men Høie kastet seg til siden og stoppet avslutningen, før han også fikk kontroll over returen.

Fem minutter på overtid punkterte Ole Martin Årst kampen ved å sette inn 5-3 for Start.

Ubeseiret Start
5-3-seieren sørget for at Start fremdeles er ubeseiret i Tippeligaen 2010, og med åtte poeng på fire kamper flyr de gulkledde fra Kristiansand høyt på tabellen.

Vålerenga var også ubeseiret før denne kampen, men med én seier og fem poeng på fire kamper er plutselig sesongstarten redusert til å middelmådig for Martin Andresens lag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere