En mil bedre enn resten

Foto: hesteguiden.com

Vi kan nesten ikke se at Bravo Turbo kan tape på Biri fredag.

17.12.10 11:18

Det ble fullklaff på Bergen travpark for våre tipstorsdag. Tolvte- og sistevalget Yucatan River var krysset på sju hester hos oss. Dermed satt både V5A-forslaget (kr 21 706) og V5B-forslaget (kr 5 934) klokkerent, og totalt innspilt på Bergen travpark ble kr 27 640. Vi gjør vårt ytterste for at tipsformen sitter i utover helgen.

Idylliske Biri travbane på Gjøvik er alene om å kjøre travløp denne førjulsfredagen og dermed er det dobbel V5 på den idylliske banen ved Mjøsas bredder, og det er en flott meny sportssjef Romund Østbø har snekret sammen.

Klikk her for å se våre V5A-tips

I V5A-spillet har 1 Bravo Turbo et gaveløp i V5-1A. Kapasiteten har det aldri vært noe i veien med for Marit Nilssens traver og sist på Biri tok Bravo Turbo en overlegen seier. Fredagens motstand er skrøpelig, og selv om det alltid vil være en viss galopprisiko for den Trond Lindbak-trente hesten, synes vi han fungerte så fint sist at dette skal gå veien. Kusken Trond Lindbak tok for øvrig sine to første kuskeseire for året sist fredag, det er alltid en fordel med en kusk som er i dytten. Soleklart bankervalg i A-spillet.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 4-3-5-9 C: 2-7-8-9

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I V5B-spillet er det derimot svært vanskelig å finne en banker og vi velger derfor varianten med dobbeltbanker (spiller fast to hester) i V5-5A/V5-2B. Vi synes 1 Scoreandevileye og 9 Obtain skiller seg veldig ut i det løpet og har som kjent jaktet Obtain ved flere tilfeller i det siste (og sist ble det kronet med seier).

Men vi har litt feeling for at Morten M. Ottersen kan forsvare innersporet med 1 Scoreandevileye og uansett så var Ottersen-traveren så positiv sist, at han kan utfordre Sagholens Obtain. Skulle Scoreandevileye klare å beholde føringen fra start, tror vi løpet er kjørt og Ottersen-traveren blir således vårt knepne førstevalg. Nevnte Obtain gjorde en knallsterk sisterunde på Jarlsberg sist og fikk sin velfortjente seier etter flere sterke innsatser i det siste.

5 Ami's Queen er en fin treårshoppe, men mangler trolig litt på å matche våre to favoritter. 7 Evita E.J. dukker opp i regi Per Dave Holtung og er et lite uromoment. 10 Dream Turbo er ustabil, man kan en del på en god dag og 6 Yamina Limburgia er en reell trussel i kampen om teten for 1 Scoreandevileye.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 9 C: 5-7-10-6-4-11-8 D: 3-2

Klikk her for å se våre V5B-tips

V5-2A:
Ni hester til start i dette løpet og mange formløse hester på farten. 1 K.L.M. The Black er uten tvil den beste hesten, men har hatt en helt mislykket sesong. Nå er hesten tilbake hos sin opprinnelige trener, Frode Hamre, etter et lite lukrativt opphold hos Bo Westergaard. Hadde normalt vært en klar bankerkandidat, men trener Frode Hamre er svært usikker på hvor hesten står.

2 Adrenalin gjør det svært godt i monte, men har ikke lykkes nevneverdig i travløp på lenge (men går få travløp da). Står fint til her, og motstanden skremmer aldeles ikke. 8 Full Time Job gjorde et sterkt seiersløp på Leangen tredje sist til brakodds. Gikk da en svært tung sisterunde. Etterpå det har det blitt feil. Vi ble så imponert over hesten i seiersløpet, at vi setter den inn som tredjevalg.

4 Moneceros Pride er ikke trener Trond Anderssen særlig optimist med, men han har kanskje ikke studert programmet. For dette er et billig løp. Elleveåringen 3 Supersonic Power er ikke så verst, og vi betaler også for denne.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 2-8-4-3-9 C: 7-5-6

LØRDAG ER DET JULE-LOTTO OG 30 MILLIONER I PREMIE. SPILL HER!

V5-3A:
7 Royal Ducal står med fire strake seire, og blir stor favoritt igjen, men vi går imot da motstanden er vesentlig skjerpet og sjuendesporet kan gjøre dette strevsomt. Vi setter 2 K.L.M. Prego først. Teigen-traveren er god fra start, og er ganske så sikkert hesten som sitter i tet ut av den første svingen. Derfra fighter treåringen bra.

3 Grandiezel er en annen treåring i fin utvikling. Harstad-hesten har havnet i trening hos Trond Anderssen og gjorde et fint inntrykk etter startgalopp i debuten østpå og gjorde en fin opphenting etter startgalopp. Tredjespor bak bilen borger for et fint løp.

1 Riverside Speed har kommet helt feil på det i sine siste starter, fra et perfekt innerspor bak bilen kan Gunnar Austevoll muligens komme med en av sine mange overraskelser. 4 Orbitson Tårs burde kanskje vært litt bedre sist for å få fullt godkjent, men er en bra traver som scorer på høyt tempo.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 3-7-1-4 C: 11-6-5-8 D: 11-9

Annonse: Øivind Grøstad tror på bongras i V75-2 på Drammen lørdag og byr på et helt vilt drag

V5-4A/V5-1B:
Huff, dette er uoversiktlig. Urutinerte varmblodshester i lavt grunnlag. Vi setter 6 Super Saico først. 6 Super Saico ble offensivt kjørt sist, men det buttet litt imot på slutten. Det var første løpet etter lang pause og det løpet gjorde nok godt. Høitomt nå, og vir prøver et frekt vinnertips. 10 Space Boss hadde vi litt tro på sist (med rette), Mathisen-traveren gjorde en flott avslutning.

2 Famous Tile har foreløpig ikke vist allverden, men her ligger det an til perfekt løp, all den tid Anderssen-traveren står alene på strek og er garantert et smørløp og da kan det muligens gå.

8 Cream G.T er selvsagt god nok om han mot formodning holder seg på beina, men Mikkelborg-traveren opptrer svært variabelt og de feilfrie løpene er ikke mange. 13 J.C. Frances har vært meget bra i sine to siste starter, og dersom svært flinke Dag Sveinung Dalen får klaff på veien fra en vanskelig utgangsposisjon kan det gå veien.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 2-10-8 C: 13-3-4-7-5 D: 12-11-8

V5-3B:
Galopplystne kaldblodshester i lavt grunnlag setter hverandre stevne i dette løpet. Vi prøver med fartsfylte og foreløpige seiersløse 3 Engas Kvikk som favoritt. Fieåringen har vist fin utvikling i sine to siste starter, og sist gikk Spikeld-sønnen i nærkamp med den gode treåringen Olle Rusken nedover oppløpet. Feilfritt kan den første seieren komme her.

5 Raukvin holdt seg på beina sist, og vant da kontrollert fra tet. Fra et fint startspor på strek, er det ikke utenkelig med gjentagelse for Ravn Jahn-sønnen. 4 Skøylill har ikke fungert i sine siste starter, men vi husker fortsatt hvordan han parkerte gode Vitori Mollyn nedover oppløpet tidligere i høst.

8 F.H. Eiken gjorde et råsterkt seiersløp femte sist. Har etter det blant annet gått to V75-løp, uten å få uttelling. Mye enklere imot i kveld, og travsikre F.H. Eiken er en vinnerkandidat her. 10 Bakkeli Grim kommer tilbake etter 10 måneders pause og viste i fjor at han kan endel.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 5-4-8-10 C: 2-12-1-7-8 D: 10-6

V5-4B:
Vi vurderte 4 Ajvar som banker denne fredagen. Men urutinerte Mina Amundsen skal komme seg til tet, og det er ikke sikkert hun gjør all den tid champion Eirik Høitomt muligens vil prøve å forsvare teten med 1 Mester Jacob. Uansett så ha Ajvar levert fire fine løp på rappen og var god toer bak Pentagon sist fra lederryggen. Skulle Mina komme seg foran tror vi løpet er kjørt.

1 Mester Jacob satt i tet nest sist på Klosterskogen, men trakk seg da litt på oppløpet (holdt anstendig til tredje). Sist gjorde vallaken et greit løp til fjerde på Bjerke mot bra hester. 11 Ringo Ducal var god firer i et tøft V75-løp nest sist, sist fikk Eggen-hesten et umulig løp. Ellevtespor på sprint er vrient, men klaffer det litt med ryggene i sisterunden er Ringo Ducal bra tilslutt. 10 Zico H. Limburgia trakk seg enkelt fra tet i Bergen sist og har vist slett form i høst. Gjorde flere sterke seiersløp i Bergen på vårparten, og passes litt.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 1-11-10-3-12 C: 9-6-5-7-2 D: 8

Her kan du kjøpe Sportspills eksperttips til Biri

V5-5B:
3 C.C Seventy Five får et knepent vinnertips i en fin V5B-finale. Mikkelborg-traveren har levert ujevnt i år, var helt grei i sitt første løp etter to måneders pause sist og har trolig gått framover med det løpet i kroppen. Skal ha bra sjanse på teten her, og går sine beste løp derfra.

6 Kejser K.D gjør i kveld sitt andre løp i regi Trond Anderssen etter flere års fravær. Den skadeforfulgte åtteåringen har vunnet 16 av sitt livs 31 starter, og kan definitivt kalles en vinnerhest. 5 Frameable er også en klar plussvariant. Sprint er neppe noe minus, men formen er litt usikker.

11 Millbank tok lett ned Kejser K.D. Super News-sønnen opptrer svært variabelt, men er veldig bra de dagene han vil. Flott form er det også på både 9 Star Crown (bra fra lederryggen sist som toer) og 10 Volnay (trakk seg litt fra tet sist). 8 Mamie's Mustique har hatt en kanonsesong med nesten 300 000 kroner innkjørt, men fra spor åtte blir det vanskelig for Berit Tveter Alms øyensten.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 6-5-11 C: 9-10-8-1-12-4-2 D: 7

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.