*Nettavisen* Sport.

Én million hyllet Riise & co

Foto: (EPA/Scanpix)

Én million mennesker fulgte Liverpools triumfferd. I sentrum for begivenhetene - en ellevill John Arne Riise. Se bilder og video her!

07.06.05 10:03

Liverpool opplever tilstander byen ikke har sett maken til siden «Beatle-mania» herjet på 60-tallet. Anslagene over folkemengden varierer noe, men Ifølge BBC møtte over én millioner mennesker opp i sentrum da heltene fra Istanbul ble båret frem på triumfferden gjennom gatene.

Se festbildene på web-TV (gratis)

Åpen buss
Spillerne ble kjørt i åpen buss fra John Lennon-flyplassen, via Anfield til torget foran St George's Hall i sentrum av byen. 750.000 mennesker kranset gatene på vei inn mot sentrum, hvor ytterligere 300.000 «liverpoodlians» ventet på heltene.

- Dette er historisk. Du vil aldri se noe slik igjen, sa Ray Lewis (50) til nyhetsbyrået Reuters.

- Det er fullstendig utrolig. Jeg er i ekstase, det er den beste følelsen i hele verden og jeg er glad jeg er lever og får oppleve det, utbrøt studenten Danny Heussey fra toppen av et biltak.

Riise stjal showet
I begivenhetenes sentrum var en ung mann fra Sunnmøre. John Arne Riise var i ekstase, og lot til å nyte hvert sekund av den tre timer lange paraden. Nordmannen «nektet» å la de andre spillerne låne troféet, noe som fremkalte stor munterhet blant Sky News' kommentatorer.

- Det blir spennede å se om noen andre får låne pokalen. Den ser ut til å være limt fast til nordmannens hender. Men han må jo etter hvert være veldig sliten i hendene, lo Skys utsendte. Da bussen rullet inn på St George's Hall sto John Arne Riise som eneste spiller i bar overkropp på taket av bussen - glisende fra øre til øre.

Hyllet av dronningen
Liverpools oppsiktsvekkende triumf har ikke gått upåaktet hen i resten av England heller. Spillerne og manager Rafael Benitez har mottatt gratulasjoner fra både dronningen og statsministeren.

«Gratulerer med den bemerkelsesverdige seieren. Det var en fantastisk prestasjon som vil bli husket i mange år, både i Liverpool og i resten av landet», heter det i hyllesten fra dronningen.

«Utrolig. Ufattelig. Strålende. Hele landet er svært stolt av dere», slo Tony Blair fast.

Liverpools seier er den femte i den mest prestisjefylte klubbturneringen i verden. Det betyr også at laget får den store pokalen til odel og eie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.