RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én nestor - ingen Nesta

Sist oppdatert:
Fabio Cannavaro har spilt mer enn dobbelt så mange landskamper som de øvrige seks forsvarsspillerne til Italia.

Italia har i en årrekke stolt på Fabio Cannavaro og Alessandro Nesta i midtforsvaret. Duoen er blant verdens beste på sine plasser og har til sammen spilt 152 kamper for «Gli Azzurri». Cannavaro 85 og Nesta 67.

Nå må italienerne trolig klare seg uten Nesta mot Norge, og Cannavaro er omgitt av urutinerte karer.

Tapte med Nesta og Cannavaro
Men samtidig så hører det med til historien at Nesta og Cannavaro bare har spilt sammen en gang i VM-kvalifiseringen, og det er den eneste kampen Italia har tapt. 0-1 for Slovenia i Ljubljana.

Lørdag spiller trolig Marco Materazzi ved siden av Cannavaro. Materazzis 21 landskamper blir peanøtter i forhold til Cannavaros landskamptotal, men målt mot de øvrige fem forsvarsspillerne i Italias tropp, så blir han nærmest en durkdreven landslagsveteran.

20-åring på venstreback
For Daniele Bonera, Giorgio Chiellini, Fabio Grosso, Cristian Zaccardo og Andrea Barzagli har til sammen 19 landskamper å se tilbake på. Det betyr at Italia kommer til å stille med urutinerte sidebacker, hvis ikke trener Marcello Lippi velger å trekke ned Gianluca Zambrotta på venstrebacken.

Men med både Chiellini og Grosso som venstrebacker i troppen, er det lite trolig at Zambrotta blir å se i backfireren på Ullevaal.

Trolig blir det unggutten Chiellini fra Fiorentina som får oppgaven med å stoppe Jan Gunnar Solli. 20-åringen spilte 90 minutter på venstrebacken mot Skottland i forrige VM-kvalifiseringskamp og ser ut til å ha Lippis tillit.

På motsatt back er Daniele Bonera et soleklart førstevalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere