Gå til sidens hovedinnhold

- En ny stjerne på sykkelhimmelen

Legendarisk TV-kommentator forguder Michael Matthews.

Sykkelentusiastene som følger Ringerike Grand Prix fikk seg en aldri så liten godbit sist sommer. Da viste nemlig sprintesset Michael Matthews (Team Jayco Skins) seg fram, og kvalitetene han viste fram var godt nok til å herje under etapperittet i Hønefoss-traktene.

I 2011 sykler Matthews for Rabobank. En overgang som allerede under nattens andre etappe av Jayco Bay Classic-serien begynte å betale seg:

- U23-verdensmester Michael Matthews vant Jayco kriteriumet i Potarlington i dag. Jeg tror vi har en ny stjerne på sykkelhimmelen, men det var Rabobank som skjønte det først, skriver Phil Liggett på twitterprofilen sin.

Droppet profflivet
67-åringen er britisk TV-kommentator og journalist. Han kommenterer blant annet Tour de France og andre sykkelritt for TV-kanalene Versus, ITV og SBS.

Liggett fikk tilbud om å sykle profesjonelt i 1967, men takket nei for å satse på en karriere innenfor sportsjournalistikken. Den engelske språklige delen av verden har trykket mannen til sitt bryst, og når Phil Liggett hyller et nytt talent, er det verdt å merke seg ordene hans.

Matthews ble altså U23-verdensmester på hjemmebane i Geelong i oktober, og i natt slo han altså til igjen.

Brown i asfalten
20-åringen havnet i brudd med en annen sterk landsmann, Simon Gerrans. Men selv om Team Sky-rytteren er sterk, har han selvsagt ingenting å stille opp med mot spurtkanonen Matthews på oppløpet.

Rabobank-rytteren vant spurten slik han ville, og overtok samtidig ledelsen i rittet – poenget foran søndagens vinner, Matthew Goss.

- Jeg ønsket å ligge foran i et brudd for å se hva jeg kunne stille i stand. Jeg er ikke en rytter som kan sitte i feltet hele dagen og slå de aller raskeste i spurten. Jeg var avhengig av at det ble kjørt hardt i feltet, for at jeg skulle kunne slå til på oppløpet, fortalte Matthews etter rittet ifølge cyclingnews.com.

Under den andre etappen gjorde både en tøff løype og vind sitt til at hovedfeltet ble delt i mange fraksjoner. Uroen i feltet førte også med seg dramatiske velt. Graeme Brown gikk i asfalten tre runder før mål, og er dermed ute av kampen om å vinne rittet sammenlagt.

Jayco Bay Classic-serien fortsetter med tredje etappe i Geelong tirsdag, før rittet avsluttes i Williamstown onsdag.

Jayo Bay Classics, etappe 2 (poengstilling):
1. Michael Matthews (Urban) 12
2. Simon Gerrans (Team Sky) 10
3. Joe Lewis (Urban) 8
4. Bernie Sulzberger (E3/Pure Tasmania) 7
5. Greg Henderson (Team Sky) 6
6. Wes Sulzberger (E3/Pure Tasmania) 5
7. Matthew Goss (E3/Pure Tasmania) 4
8. Leigh Howard (Jayco VIS) 3
9. Allan Davis (Bikebug.com) 2
10. Chris Sutton (Team Sky) 1

Jayco sammenlagt etter to etapper:
1. Michael Matthews (Urban) 17
2. Matthew Goss (E3/Pure Tasmania) 16
3. Chris Sutton (Team Sky) 11
4. Simon Gerrans (Team Sky) 10
5. Allan Davis (Bikebug.com) 10
6. Leigh Howard (Jayco VIS) 9
7. Joe Lewis (Urban) 8
8. Bernie Sulzberger (E3/Pure Tasmania) 7
9. Graeme Brown (Urban) 7
10. Greg Henderson (Team Sky) 6

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken