RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP Photo/PA, Phil Noble

En ode til Steven Gerrard

I år som i fjor har sportssjefen bedt oss journalister om å skrive om vårt personlige høydepunkt i idrettsåret 2004. Heldigvis fikk vi ganske frie tøyler.

Jeg vurderte lenge å skrive om gullkampen i Tippeligaen. Under siste serierunde var jeg så heldig å være tilstede på Ullevaal Stadion da Vålerenga og Rosenborg skjøt om kapp om seriemesterskapet. Det var en fantastisk fotballkveld, men jeg vil ikke skrive om den her.

Det er også fristende å skrive om Thor Hushovds etappeseier i Tour de France, og hans imponerende kamp for å vinne spurtkonkurransen. Norge vant fem fantastiske OL-gull, men konkurransen og størrelsen på sykkelsporten gjør en etappeseier i verdens største ritt til en kanskje like imponerende prestasjon i mine øyne. Men jeg vil ikke skrive om Hushovd heller – ikke nå.

Nå vil jeg skrive om Steven Gerrard.

Jeg vil skrive om Steven Gerrard fordi jeg så en pasning han slo mot Southampton. Han dempet ballen på brystet, midt på banen, og slo en crosspasning – før ballen traff bakken – rett i beina på en fremadstormende John Arne Riise på hjørnet av motstanderens 16-meter. Det var en 40-meterspasning, en skjønnhet, en pasning jeg aldri har sett maken til. Det var kunst. Og om jeg mot formodning har sett maken til pasning tidligere, kan du banne på at det var Gerrard som slo den.

Sportssjef Thomas Enger har som en avslutning på idrettsåret 2004 bedt journalistene i sportsredaksjonen fortelle om sitt sterkeste minne.

Jeg vil skrive om Steven Gerrard fordi han spiller med hjertet utenpå trøya. Da Liverpool måtte score et tredje mål mot Olympiakos for å avansere i Champions League, og Steven Gerrard fikk sjansen til å skyte fra 20 meter, visste jeg det ville bli mål. Fordi Steven Gerrards vilje til å score akkurat da var så sterk som noen vilje noen gang har vært.

Jeg vil skrive om Steven Gerrard forbi så mange av hans pasninger og skudd denne sesongen har gitt meg følelsen av å se idrett på aller, aller, aller høyeste nivå. Jeg har ikke sett noen annen slå en pasning slik Gerrard slo den til Riise. Jeg har ikke sett noen annen spiller mestre så mange forskjellige elementer av spillet som Steven Gerrard gjør.

Som en fotballsupporter som verdsetter alle små stykker fotballkunst, setter jeg også pris på Thierry Henrys rykk, Ronaldinhos teknikk, Zinedine Zidanes balanse, Roberto Carlos skruskudd, John Terrys kraftheadinger og Wayne Rooneys råskap.

Men jeg setter Steven Gerrard over alle disse. 24-åringen er verdens beste fotballspiller – i alle fall er det slik mine anglofile øyne ser det.

En Arsenal-supporter jeg kjenner, sendte ut en e-post med ordet «respekt» i emnefeltet. E-posten inneholdt kun et bilde av Steven Gerrard.

Slik kan det også sies.

Godt nytt sportsår!

Roy Kvatningen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere