Gå til sidens hovedinnhold

- En opplevelse for livet

Alexander Kristoff mistet trøya, men strålte likevel.

AJACCIO (procycling.no): Alexander Kristoff følte seg komfortabel i sin gruppe i hovedfeltet, inntil FDJ.fr satte opp et voldsomt kjør i front av hovedfeltet på vei oppover mot etappens tøffeste stigninger.

Planen var selvsagt å holde sammenlagthåp Thibaut Pinot i trygg posisjon, samt rydde bordet for formstinne Artur Vichot.

Det lyktes også da blant andre Kristoff, iført den grønne poengtrøyen, var nødt til å slippe seg bakover.

Les også: Sjokkseier i touren - Edvald nummer fem

- Det ble for hardt kjør. Jeg var ikke sterk nok da de satte opp tempoet. Jeg hadde håpet det skulle gå litt roligere, men det er Tour de France og tempoet er høyt, sier Kristoff til NRK og procycling.no i målområdet ute ved havgapet i Ajaccio.

Snøt sprinterne mot slutten
Minutter i forveien har Edvald Boasson Hagen spurtet inn til femteplass. Heller ikke han hadde nok trøkk til å blande seg inn i kampen om den gule ledertrøyen.

Det gikk svært overraskende til tapre Jan Bakelants som holdt unna fra en gruppe bestående av seks mann som stakk oppover den aller siste stigningen.

- Det var en lang spurt. Det var ikke organisert fra noe sted, så da ble det hardt. Ingen lag tok skikkelig kontroll, forklarte Boasson Hagen etterpå.

Kristoff: - Det var skikkelig kult
De to norske sprinterne har satt sin farge på årets Tour de France så langt. Edvald var uheldig da ødelagte eiker spolerte spurten hans under dag én.

Kristoff var relativt heldig da han slapp å spurte mot Mark Cavendish, André Greipel og Peter Sagan under samme etappe.

Marcel Kittel vant, og Stavanger-gutten fikk låne poengtrøyen søndag – ettersom tyskeren kjørte iført den gule.

- Hvordan var det å kjøre i poengtrøyen?

- Det var morsomt. Det er skikkelig kult å ha den grønne, selv om det bare var for én dag. Det er en opplevelse jeg kommer til å huske resten av livet, sier Kristoff.

Tøff etappe venter
Mandag ruller touren videre langs kysten mot Calvi. Strekningen er blant de mest bildeskjønne som finnes på planeten vår.

For rytterne blir det dog nok en utmattende affære. Den 145,5 kilometer lange etappen foregår i kupert terreng på trange og svingete veier.

Underveis venter fire kategoriserte stigninger. Den siste av dem er andrekategorien Col de Marsolino (3,3 kilometer à 8,1 prosent).

Dersom Kristoff skal sitte med oppover der, er han nødt til å ha en maksdag på sykkelen.

- Jeg har kjørt igjennom med bil, og syklet litt av slutten. Det blir veldig hardt i morgen, så jeg må ha gode bein for å klare det.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken