Gå til sidens hovedinnhold

- En perfekt møkkadag

Nå ser også Åge Hareide ut til å ha fått Gud på laget.

CHISINAU (Nettavisen): MOLDOVA-NORGE 0-1:

Under Drillo var Gud norsk. Det var opplest og vedtatt. Under Åge Hareide har imidlertid han der oppe vært opptatt med andre ting.

Frem til lørdag 8. september 2007.

Nå kan det se ut som om han heier på Norge igjen.

Les også:Slik spilte Norge
Les også:Wæhler frykter langt avbrekk

Perfekt dag
Én ting var det at Norge vant krigen i møkkaværet mot Moldova. Én helt annen ting var det at Malta tok poeng fra Tyrkia. Og Ungarn slo Bosnia.

Les også:Gavepakke fra Tyrkia
Les også:Ungarn hjalp Norge

Da ble dagen bortimot perfekt sett med norske øyne.

Vinner Norge mot Hellas onsdag, leder Hareides menn plutselig hele EM-kvalifiseringsgruppa. Og det kun tre kamper etter at omgivelsene stod klare til å slakte Hareide.

- Dette var dårligere enn i de to forrige kampene, men vi kan ikke regne med sambafotball hver gang, sier Brede Hangeland til Nettavisen.

- Det var en dårlig prestasjon i en vanskelig bortekamp, men tre poeng er det eneste som betyr noe. Alt annet er fullstendig likegyldig, fortsetter han.

- Må ta poeng
- En perfekt møkkakamp?

- Ja. Jeg stiller meg fullstendig bak den uttalelsen der. Skal man vinne mesterskap og komme til sluttspill så handler det om å ta poeng på middels eller dårlige dager, fortsetter han.

Moldova gikk ut med voldsom entusiasme, og hadde Norge på hæla i store deler av første omgang. De hadde to av omgangens tre sjanser, men to minutter etter hvilen falt avgjørelsen. Steffen Iversen, banens dårligste før pause, steg til værs på et innlegg fra kaptein Martin Andresen, og headet ballen i mål via tverrliggeren.

Ledelsen ga Norge aldri fra seg.

- Vi har flyt. For to år siden ble det vel 0-0 i snøværet her. Nå vant vi. Der har du forskjellen - flyt, sier Hangeland.

- Nå har vi tatt noen fantastiske seirer. I kveld kan vi glise, sier en smørblid John Carew til Nettavisen.

- Har beholdt roen
- Hva har skjedd?

- Vi var langt nede etter 2-2-kampen mot Tyrkia, men har samtidig beholdt troen hele veien. Nå får vi belønningen for det, sier den norske Hulken.

- Spillemessig kan vi bli bedre, men det er sånne kamper som dette som sender oss til sluttspill. Og det var akkurat dette vi kom hit for – tre poeng, sier John Arne Riise.

Og lover et heltent norsk lag foran et fullsatt Ullevaal mot Hellas onsdag.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021