Gå til sidens hovedinnhold

- En personlig revansj

Frode Andresen ble sparket ut, men nekter å gi opp.

LILLEHAMMER (Nettavisen): - Det lynte av ham i løypa, sier Emil Hegle Svendsen om Frode Andresens oppvisning lørdag. Til alt overmål i VM-kongens egne treningsløyper på Sjusjøen.

Det har nesten gått et halvt år siden Frode Andresen fikk brynt seg på Norges beste skiskyttere. Derfor var 35-åringen spent da han ankom NM i sommerskiskyting.

- Jeg hadde sår hals, så i forkant følte jeg ikke at dette skulle bli noen toppdag, sier Andresen til Nettavisen.

Gikk i ”blinde”
Uten noen slags form for sekundering underveis, hadde han heller ikke peiling på hvor godt dagens gulløp var.

- Jeg visste ingen ting om hvordan jeg lå an før jeg kom til mål. Det jeg visste var at skytinga var bra, men jeg hadde ingen feeling om hvor fort det gikk unna i sporet, sier han.

- Kan det være like greit?

- Det gjorde i hvert fall at jeg presset meg hele veien inn. Hadde jeg visst at jeg ledet med 20 sekunder etter siste skyting, så hadde jeg sikkert tatt det roligere. Det ble en god treningsøkt i hvert fall, sier han med et smil.

Sparket rett ut
Det var i slutten av april at den tidligere gullvinneren fra OL (stafett i Salt Lake City) og VM (10 km, Holmenkollen) sto uten landslagstilbud. Ord som vraking ble brukt, selv har han forsont seg med at han regelrett fikk sparken.

- For å være helt ærlig, så føler jeg dette som en personlig revansj. Etter å ha blitt sparket ut av landslaget, er det gøy å slå alle sammen. Det smaker ekstra godt.

Blant de andre utøverne er det ingen som tør å avskrive den beintøffe skiskytteren fra Hønefoss.

- Frode er en maskin. Han er vanvittig godt trent og dersom han får det å stemme, er han vanvittig god. Men det har vel ikke skjedd på et godt års tid da. Jeg synes uansett at det er kult at noen puster oss i nakken, sier Hegle Svendsen.

(saken fortsetter)

Halvannet år siden sist
Under sprinten skjøt Andresen feilfritt på liggende og pådro seg en bom på stående. Uvanlig sterk kost fra den kanten av landet.

- Jeg er veldig godt fornøyd med skytingen. Jeg skjøt med god margin hele veien, selv om ikke avtrekkene var perfekte.

- Når skjøt du så godt sist?

- Ikke i løpet av fjorårssesongen i hvert fall. Jeg tror det må ha vært halvannet år siden nå.

Sikter mot verdenscupen
På grunn av halsproblemene kommer han ikke til å forsvare ledelsen under søndagens jaktstart. I stedet dro han hjem til Klekken rett etter løpet. Med et velfortjent glis om munnen tok han fatt på ferden hjem til kona og ungene.

De har fått se stadig mer til pappaen sin denne sommeren, men det kan fort endre seg til sesongstart.

- Dette kunne ha vært et internasjonalt palløp, kanskje seier også.

Og veteranen har allerede stilt inn siktet mot en snarlig verdenscupretur.

- Nå er neste konkurranse på Beitostølen. Presterer jeg godt der også, blir jeg tatt ut til verdenscupen. Her kommer det til å bli et ”amerikansk uttak”, sier han.

PS! Sponsorene har fremdeles troen på 34-åringen. Allerede uka etter vrakingen fra landslaget var Frode Andresen økonomisk sikret foran nok en sesong.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken