Gå til sidens hovedinnhold

- En sak alle parter ville vært foruten

Det sier tippeligaklubben som har benyttet seg av den ettersøkte personen.

SOGNDAL (Nettavisen): Som Nettavisen kan avsløre er amerikansk politi fortsatt på jakt etter en person som ved flere tilfeller har vært tilknyttet tippeligaklubben Sogndal som en del av det medisinske støtteapparatet.

Etterlysningen er datert 17. mai 2011, men mannens advokat opplyser til Nettavisen at forbrytelsen skjedde i 2003, og at han ikke har vært i USA siden den gang.

Amerikansk politi bekrefter overfor Nettavisen at de «tror mannen befinner seg i Norge», og at han fortsatt er ettersøkt for narkotikaforbrytelser i USA.

Klubben: - Fått vite om det
Nettavisen var torsdag i kontakt med mannen, som ikke ville uttale seg og i stedet henviste til sin advokat. Vi var også i kontakt med Sogndal og klubbens daglige leder, Egil B. Mundal.

Han svarer slik på spørsmål om de er kjent med at mannen fortsatt er etterlyst for narkotikaforbrytelser:

- Jeg skal ikke påstå verken at vi ikke visste noe, eller at dette var kjent. Vi føler at vi har gode kartleggingsrutiner, og på helsebiten er det ganske høy gjennomtrekk av folk. Omfanget av bruken er også veldig begrenset når det kommer til hvor mange timer det er snakk om. I løpet av perioden (han har jobbet for oss), har vi blitt kjent med problemstillingen, sier Sogndals daglige leder til Nettavisen.

- Når fikk dere vite at han er etterlyst i USA?

- Det har jeg ikke detaljkunnskap om.

- Sett oss ferdige med saken
- Med tanke på det dere vet nå, hvordan vil det påvirke deres bruk av personen i fremtiden?

- Det har ikke vært en relevant problemstilling, så det har jeg ikke tatt stilling til. Men vi har fått mye input i saken, så det vil være naturlig å gå nøye gjennom dette, selvsagt. Vi har bedt om dokumentasjon og fått det, og sånn sett har vi sett oss ferdige med saken.

- Hvorfor er det ikke en relevant problemstilling nå?

- Vi har et medisinsk team, og han er ikke medlem av det, sier han.

- Er han tiltenkt en rolle i det medisinske teamet i år?

- Nei, høyst sannsynlig ikke. Det er klart, vi skal ha med oss en medisinsk ressurs på alle kampene, så vi utelukker ikke at vi henter inn tidligere innleid. Det er vanlig praksis, også, sier han.

- Er voldsdommer og befatning med alvorlige narkotiske stoffer noe som ville gjort at en søknad fra en slik person ville blitt kastet i søppeledunken - dersom dere visste om det på forhånd?

- Det blir hypotetisk, og jeg ønsker ikke å gå inn i den type diskusjoner. Vi kjører selvsagt prosesser med alle vi henter inn, enten de er ansatte eller innleide, men utover det ber jeg om forståelse for at jeg ikke kan svare på den type spørsmål, sier han.

Politiet tause
- Hvordan ser det på det faktum at han fortsatt er etterlyst i USA for en forbrytelse han ikke har gjort opp for?

- Der må vi henvise til ham selv og hans advokat, sier klubbens daglige leder.

Men legger til:

- Dette er en sak som alle involverte parter ønsker å være foruten. Jeg har selvsagt stor forståelse for at dere tar opp denne saken.

Denne uken oppsøkte Nettavisen mannen på sin klinikk i en av de største norske byene. Han ønsket altså ikke å gi noen kommentarer i saken.

Nettavisen har også denne uken vært i kontakt med politiet i den aktuelle norske byen. De ønsket ikke å bekrefte eller avkrefte om de er kjent med at en ettersøkt nordmann jobber som helsearbeider i Norge.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien