RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én seier fra sensasjon

Calgary Flames klarte med nød og neppe å kvalifisere seg til sluttspillet i NHL som ett av 16 lag. Nå er Jarome Iginla & Co bare én seier fra å vinne Stanley Cup.

Knapt noe trofé i verden er vanskeligere å vinne enn Stanley Cup. 30 lag bestående av de aller beste spillerne i verden, spiller 82 kamper hver bare for å kvalifisere seg for sluttspillet.

Så må man gjennom fire knallharde runder med best-av-sju-serier.

Natt til fredag vant Calgary Flames 3-2 over Tampa Bay Lightning i den femte finalen i Stanley Cup. Jarome Iginla ble matchens store spiller, nærmest som vanlig, med ett mål og assist på Oleg Saprykins avgjørende mål 14.40 ut i sudden death.

Det var den 106. kampen Flames har spilt siden midten av oktober.

- Vi er veldig opprømte, alle sammen. Det er bare én seier igjen, men vi vet hvor desperate de kommer til å være. Vi skal spille desperat, vi også, ettersom vi bare er 60 minutter fra å oppnå alle våre drømmer, sa Iginla etter den viktige seieren.

Tampa Bay Lightning var store favoritter før finalen, akkurat som Vancouver Canucks, Detroit Red Wings og San Jose Sharks var det tidligere i sluttspillet.

I løpet av de siste 33 årene er det bare ett lag som ikke har vunnet Stanley Cup etter at de tok ledelsen 3-2. Det skjedde i 2001, da New Jersey Devils tapte 3-4 for Colorado Avalanche.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere