RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En skikkelig godbit fra ferieøya

Foto: Annette Haga
Det er mer enn sol og varme som kommer fra Tenerife. Sjekk fredagens oddstips.

Fredagens langoddsprogram byr på 26 objekter, og med to dueller fra det historiske hopprennet for jentene under ski-VM som et av de morsomme innslagene. Ellers spilles det som vanlig tre kamper i 2. bundesliga, full runde i franske Ligue 2 og litt annen europeisk fotball.

Opprykksfavoritt
Vi retter fokuset mot kampen mellom Tenerife og Xerez i Segunda division i Spania. Begge lagene rykket ned fra Primera etter forrige sesong. Tenerife beholdt de fleste spillerne, og var på forhånd blant de største opprykkskandidatene sammen med favoritten Betis og Valladolid (som også spilte i Primera sist sesong).

Høsten var imidlertid elendig for Tenerife, som ikke vant en eneste av sine 10 første kamper. Trenere har kommet og gått denne sesongen, men først etter at Antonio Tapia (Tenerifes fjerde trener denne sesongen!) overtok laget 23. januar har det blitt skikk på sakene. Riktignok ble det tap borte mot tetlaget Celta Vigo sist, men spillemessig var det absolutt godkjent, og før det hadde øyboerne seks strake uten tap.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Nye spillere
I januarvinduet ble det hentet to nye spillere som begge har gått rett inn på laget. Med midtbanespilleren Kitoko (Udinese's eiendom, men var utlånt til Granada), og den argentinske angriperen Dubarbier (fra franske Lorient) har Tenerife flere strenger å spille på offensivt. Forsvareren Pablo Sicilia er tilbake etter karantene, og mannskapsmessig er det meste greit for godtgående Tenerife nå. På sine beste dager er laget fra Santa Cruz utvilsomt ett av de bedre lagene i Segunda, noe de har vist flere ganger de siste ukene, blant annet da høytflyvende Rayo Vallecano ble sendt hjem med 1-2 for to uker siden.

Tunge fravær
Xerez har gjort sine saker greit etter nedrykket, og er med i striden om en playoff-plass. Imidlertid virker det som om formen har dalt noe, de to siste kampene har endt med 0-3 borte mot Numancia og 1-3 hjemme mot Cordoba. Og de er uten to av sine faste i kveld. Stopperen Lombán ble utvist mot Cordoba, og er dermed suspendert.

Og ikke minst ble lagets klart største profil skadd. Det aller meste i Xerez-angrepet dreier seg om Jose Mari. 32-åringen som tidligere har spilt for lag som Atletico Madrid, Milan, Villarreal og Betis holder fortsatt et solid nivå. Han har scoret 11 mål på sine 20 kamper denne sesongen, men er nå altså ute med skade, og laget fra Andalucia vil utvilsomt savne ham sterkt på Estadio Heliodoro Rodríguez López i kveld.

Antatte lagoppstillinger fra avisa La Opinión de Tenerife:
Tenerife: Sergio Aragoneses; Marc Bertrán, Ezequiel Luna, Pablo Sicilia, Beranger; Kitoko, Antonio Hidalgo; Julio Álvarez, Natalio, Dubarbier; Nino.

Xerez : Chema, Juan Luis Redondo, Leandro, Vicente Moreno, Raúl Llorente, Pablo Redondo, Cordero, Bruno Herrero, Capi, Óscar Díaz, Mario Bermejo.

Et heltent, formsterkt og nesten skadefritt Tenerife får vårt klare tips mot et formsvakt og noe redusert Xerez. Oddsen for hjemmeseier er 1,95, men kampen kan dessverre ikke spilles som singel. Vi låser da Tenerife i to dobler og kombinerer med to sterke hjemmelag fra 2. Bundesliga.

Sterke hjemmelag
Hjemmesterke Energie Cottbus tar imot bortesvake FSV Frankfurt på Stadion der Freundschaft. Hjemmelaget har åtte poeng opp til tredjeplassen (som gir play-off til Bundesliga) når elleve serierunder gjenstår og ligger på sjuendeplass. Hjemmelaget har ikke bedre enn 1-2-3 på sine seks kamper etter nyttår, men det er verd å merke seg at fire av disse seks kampene er spilt borte, og det er uten tvil på hjemmebane Cottbus har sin styrke (6-4-1).

Gjorde uansett en sterk bortekamp mot lederlaget Hertha Berlin mandag og klarte 2-2. Det gjorde nok godt for selvtilliten. Ingen spesielle mannskapsproblemer.

Når det gjelder FSV Frankfurt så må de unnvære den viktige forsvarsspilleren Müller og midtbanestrategen Wunderlich som begge må sone karantene for gule kort. Svake 1-2-4 etter nyttår og borte går det aldeles ikke på skinner (3-2-6) og de tre siste bortekampene er alle tapt. Vi tror på en topp sjanse for hjemmelaget mot et svekket bortelag. Odds 1,55.

Også i Berlin tror vi på hjemmeseier der hjemmesterke Union Berlin tar imot variable 1860 München. Hjemmelaget har kun to mann på skadelisten og har brukbare 3-1-2 etter nyttår. Hjemme står laget med 5-3-3.

Supervariable 1860 München står med 4-3-4 på fremmed gress, men ikke bedre enn 1-2-3 på sine seks kamper etter nyttår og kun to poeng er hanket inn på de fire siste kampene (tre av kampene er spilt hjemme). I kveld må den viktige goalgetteren Benjamin Lauth sone karantene for gule kort. Lauth har scoret 10 av lagets 26 mål.

Spilleforslag fredag:
Dobbel 1 (odds 3,02 og innsats 100 kroner)
Kamp 5 Energie Cottbus - FSV Frankfurt 1,55 3,25 4,50
Kamp Tenerife - Xerez 1,95 2,50 3,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Dobbel 2 (odds 3,61 og innsats 100 kroner)
Kamp Union Berlin - 1860 München 1,85 3,00 3,30
Kamp Tenerife - Xerez 1,95 2,50 3,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere