Gå til sidens hovedinnhold

En stjerne er født

Kelly Pavlik er superstjernen amerikansk proffboksing har ventet på.

Amerikansk proffboksing har fått en lenge etterlengtet vitamininnsprøytning i form av den 25 år gamle Kelly «The Ghost» Pavlik. Den populære knockout-maskinen ble søndag morgen kronet ny lineær verdensmester i mellomvekt etter en klassiker av en kamp som inneholdt alle ønskelige ingredienser. Sportens mektigste aktører vil nå sette sine markedsføringsapparater i høygir for å gjøre amerikaneren til en internasjonal superstjerne.

Mediamagnet
Jermain Taylor må ha visst at bokseverden ønsket et tronskifte da han steg inn i ringen for å forsvare mellomvektstittelen sin søndag morgen norsk tid. Kelly Pavlik har siden han stjal showet i en forkamp ved Taylors forrige tittelforsvar vært mellomvektklassens mest omtalte bokser, og folkets ønske om å se ham som mester har blitt stadig tydeligere i løpet av de siste ukene.

Til tross for at Taylor sine meritter i nevesporten var av en helt annen skål enn Pavliks, mottok mediayndlingen likevel langt mer oppmerksomhet i media som utfordrer enn hva Taylor gjorde som mester i forkant av helgens storkamp.

- Folk kommer for å se denne kampen på grunn av Pavlik, ikke Taylor, hevdet Pavlik-tener Jack Loew tidligere i uken.

Påstanden ble bekreftet av publikumet tilstede ved søndagens VM-duell. Om lag halvparten av de drøyt 10.000 tilskuerne i Boardwalk Hall i Atlantic City hadde tatt turen fra utfordrerens hjemby, Youngstown, Ohio. Inkludert blant den mannsterke supporter-troppen var to av byens store sønner, de tidligere tittelholderne Ray «Boom Boom» Mancini og Harry Arroyo.

Til sammenligning var Taylors hjemby, Little Rock i Arkansas, kun representert med et hundretalls personer.

Teknikk tilsidesatt
På et tidspunkt så det imidlertid ut til at Pavliks mange supportere kom til å måtte reise skuffet hjem. Etter å ha tatt føringen i kampens åpningsrunde sendte den mer teknisk kyndige Taylor publikumsfavoritten hardt ned for telling allerede i annen runde. Mesterens forsøk på å følge opp nedslagingen av sin rystede utfordrer lyktes imidlertid ikke, og Taylor sløste verdifulle krefter i et desperat forsøk på å avslutte duellen tidlig.

I tredje runde endret kampmønsteret seg fra de to foregående rundene og falt mer over i et spor som var mer til utfordrerens fordel. Den mer erfarne Taylor lot seg i stadig større grad lure med på å legge teknisk boksing til side til fordel for en råere og mer risikofylt måte taktikk, men det var en strategi som skulle ta ham igjen senere i kampen.

Innen sjette runde var tittelholderen tydelig preget av de tyngre slagene til Pavlik og overtaket skiftet side. Deretter gikk det raskt nedover for Taylor og allerede én runde senere ble han overmannet av en slagserie som sendte ham ned fra VM-tronen og inn i bevisstløs tilstand.

- Taylor var helt ute, forklarte kampdommer Steve Smoger etter å ha brutt kampen i den nye mesterens favør.

Med VM-seieren over Taylor forbeder Pavlik kamplisten sin til 32-0, hvorav 29 kamper har endt innenfor stipulert distanse. Ring Magazine rangerte den nye mesteren som verdens tredje beste utfordrer i mellomvektklassen før dagens seier.

Svømmer i ros
Nevesportens ferskeste mester mottar i dag endeløs ros og lovord av amerikansk presse. Promotor Bob Arum hevder han kan gjøre Pavlik til de neste Oscar De La Hoya - bokseren som offisielt er sportens største pengemaskin gjennom tidende. Det ventes også at TV-giganten HBO være villig i å delta i å en global markedsføringskampanje av den populære amerikaneren.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser