CHELSEA - EVERTON 2-1:

I serien måtte de ta til takke med tredjeplass. I Mesterligaen ble det en skuffende semifinale-exit, og i ligacupen ble det ydmykende tap for Burnley i fjerde runde.

Ballen har ikke rullet Chelseas vei denne sesongen. FA-cupen var dermed manager Guus Hiddinks siste sjanse til å sikre seg et trofé før han trolig reiser tilbake til Russland etter sesongslutt, og endelig kunne den nederlandske ringreven ta sin plass i historiebøkene på Stamford Bridge.

En perlescoring av Frank Lampard snaue 20 minutter før slutt ble tungen på vektskålen i en dramatisk finale, og dermed kunne Chelsea løfte pokalen. Sin femte FA-cuptriumf gjennom tidene.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- En stor manager
Etter kampen handlet det meste om avtroppende manager Guus Hiddink. Spillerne sto i kø for å hylle den nederlandske mirakelmannen, og matchvinner Frank Lampard var første mann ut.

- Han er en stor manager og en stor mann. Dette var den perfekte avskjedspresang for ham, og vi er storfornøyd med å avslutte sesongen med å vinne et trofé, sier Lampard til ITV Sport.

- Dette var helt utrolig. Etter at vi fikk 1-0 i mot, så dominerte vi kampen. Jeg var hele veien sikker på at vi kunne vinne, og er glad for å ha scoret vinnermålet, sier midtbanemannen.

Hovedpersonen selv var naturlig nok også storfornøyd med å få med seg litt sølvtøy under sin korte periode som Chelsea-manager.

- Dette er en av mine største suksesser. Det å vinne her, i «fotballens Mekka», er helt utrolig. Jeg har virkelig satt pris på å få jobbe med alle stjernene her, de har vært fantastiske, sier Hiddink.

Saha skrev historie
Stemningen var som vanlig magisk på Wembley da kampen ble sparket i gang, og på tribunen var det Everton-fansen som regjerte. Det skulle heller ikke gå lang tid før de fikk noe å juble for.

Matchuret hadde nemlig bare så vidt passert 25 sekunder, da Louis Saha presenterte seg. En offsideplassert Steven Pienaar slo inn fra venstre, og ballen ble svakt klarert av John Obi Mikel.

Ballen havnet hos Marouane Fellaini, som spilte videre til Saha. Franskmannen hamret til fra 25 meters hold, og ballen suste inn bak Peter Cech i Chelsea-buret. Tidenes raskeste finalemål.

Drogba, selvfølgelig
Etter den rekordraske scoringen kastet Chelsea seg framover i jakten på en utligning, og etter et par halvsjanser var det til slutt Didier Drogba som skulle finne veien til nettmaskene.

I det 21. minutt fikk nemlig Florent Malouda all verdens rom og plass til å finstille siktet ute på kanten, og den franske vingen slo presist inn til sin ivorianske lagkamerat.

Drogba kom først på ballen, og stanget den i mål fra rundt 6-7 meters hold. Tim Howard i Everton-buret var sjanseløs, men forsvarsspillet i forkant var alt annet enn imponerende.

Etter scoringen falt tempoet i kampen betraktelig, og da dommer Howard Webb blåste for pause, sto det fortsatt 1-1 på Wembley.

Stille før stormen
I motsetning til første omgang, ble ikke starten på den andre like spektakulær. Mye tydet på at varmen i London gjorde sitt til at tempoet og spillet falt betraktelig.

Det skulle drøye til det 61. minutt før vi fikk noe som lignet en stor målsjanse. Frank Lampard spilte flott ut til Nicolas Anelka, men storscorerens lobb gikk like utenfor.

Everton ville ikke være noe dårligere, og like etter var også de farlig frampå. Leighton Baines la inn, og en upresset Saha headet ballen over fra åtte meters hold.

Perlemål av Lampard
Kampen hadde plutselig tatt seg opp igjen, og etter 72 minutter var det duket for nok en praktscoring på Wembley. Denne gangen var det Frank Lampard som sto for underholdningen.

Chelsea kombinerte fint, før Lampard fikk ballen på 25 meter. Chelsea-stjernen lurte bort Phil Neville, før han banket ballen opp i venstre kryss bak Tim Howard.

Etter scoringen fikk Florent Malouda to store sjanser til å punktere kampen, men den franske vingen hadde ikke marginene på sin side i noen av tilfellene.

Flere mål ble det ikke, og Chelsea kunne juble for sesongens eneste pokal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!