Gå til sidens hovedinnhold

- En tabbe, Arsène Wenger?

Nigerias superkeeper skal ha vært klart for Arsenal. Så sa Arsène Wenger nei.

HELLAS-NIGERIA 2-1:

Nei, Vincent Enyeama skulle aldri ha gitt bort returen som ga Hellas seieren i torsdagens kamp I fotball-VM.

Men hadde det ikke vært for 27-åringen så ville Nigeria tapt mye, mye mer. De ville også sluppet inn mange flere mål i åpningskampen mot Argentina.

Nettavisen kåret Enyeama til banens beste etter åpningskampen mot Argentina, og vi kom ikke unna ham etter kampen mot Hellas, heller. For til tross for tabben, så reddet Enyeama et tosifret antall store greske sjanser.

Spørsmålet er om tabben kan ha ødelagt drømmen hans om en overgang til en større europeisk klubb. Han har nemlig lenge storspilt for sin israelske klubb, Hapoel Tel Aviv.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

- Enig med Arsenal
I fjor skrev israelske medier at Enyeama var enig med Arsenal om sin personlige kontrakt, men at Arsenal-manager Arsène Wenger trakk seg fra avtalen da det ble klart at han måtte betale nærmere 20 millioner kroner for keeperen. Skulle det stemme, må det være en av Wengers største tabber.

For selv om Enyeama har vist en menneskelig side av seg selv – én eneste gang i løpet av de to kampene mot Argentina og Hellas – så har han kanskje vært den aller beste spilleren så langt i VM. Jo, Diego Forlan har imponert for Uruguay, Lionel Messi viser at han fortsatt er verdens beste og Tyskland imponerte som lag, men det er Enyeama som står med ti stjerner av ti mulige etter to kamper på Nettavisens spillerbørs.

Her er Nettavisens stjernedryss så langt i VM.

Spørsmålet er om Enyeamas strålende spill – kombinert med Arsenals velkjente keeperproblemer forrige sesong – kan få Wenger på andre tanker i sommer.

- Han er fenomenal, sa Messi etter å ha møtt ham i åpningskampen.

- Det er dette nivået han er på i kamp etter kamp i Israel. Det har aldri vært en bedre keeper i israelsk fotball, sier en israelsk journalist til Vanity Fair.

Les også saken fra Hellas-Nigeria 2-1:Bestemann ble syndebukk

Dyrere nå
Så spørs det hvem som legger pengene på bordet senere i sommer. West Ham skal være interessert. Arsenal skal fortsatt ha øynene på ham. Og prisen kan vel ikke skremme selv om den har gått opp til 30 millioner kroner, kan den?

Oddsen: Her er fredagens VM-tips

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken