RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

En tiger på nytt seierstokt

Sist oppdatert:
Tiger News var brenngod på Biri sist og jager ny fulltreffer tirsdag. Sjekk våre lunsjtips.

Drammen travbane er vertskap for ukens første lunjstrav og det er en meget vrien meny sportssjef Andre Ringelien har snekret sammen og vi blir overrasket om det ikke blir stor utbetaling.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Etter mye grubling og analyse endte vi tilslutt opp med 4 Tiger News som vårt bankerforslag i V5-3. Super News-sønnen har i hele sin karriere opptrådt variabelt, men innsatsen i de to siste løpene har vært solide. Nest sist satt eieren selv Ulf Alme i sulkyen, fikk da overta teten tidlig fra startkapapulten Shootist. Vel i tet hadde Alme tilsynelatende full kontroll, men midt i den siste svingen,valgte Alme å kjøre unna og dermed ble han tatt ned av speedige Shootist på streken.

Sist var Tiger News meget bra i et dameløp på Biri, der han tross dødens bare reiste fra konkurrentene i sluttfasen. Her skal det være god tetsjanse igjen, og med Tom Erik Solberg tilbake i sulkyen må dette være en flott vinnersjanse. OBS. Tom Erik Solberg har meldt sykdomsforfall og ny kusk er Olav Mikkelborg. Det er ikke en kuskeendring vi er veldig begeistret for, men så lenge tipsene har vært på luften noen timer allerede, så får det nesten bli som det blir.

9 Iron Rouge er en hest vi liker svært godt, men det spørs om formen er helt på topp nå for V75-vinneren fra Biri 31. juli i fjor. Og fra niendespor må ha klaff på veien for å ta ned vår banker. 2 Blue Question brukte i noen kroner på i årsdebuten sist på Sørlandet, men da vill hesten lite. Løp i kroppen har nok gjort godt. 3 Super Tomin blir en del betrodd, men vi lar den stå på venteliste i sitt første løp etter fire måneders pause.
Rangering V5-3: A: 4 B: 9-2-3 C: 10-11-12-6-7-5-1 D: 8

V5-1:
En meget vrien innledning på denne lunsjen og mye formløst på farten. Best på kapasitet er vi ganske sikker på at 11 Lovely Story er, men vallaken sliter med å trave feilfritt. Lovely Story gjorde flere veldig fine løp i fjor, men har foreløpig ikke løsnet ei krone på fire forsøk i år. Mot denne skrøpelige motstanden skal det uansett være vinnersjanse for Staro Showbiz-sønnen.

Ny på Petter Glittums stall er 1 Orion K. som kommer med brukbare meritter fra Danmark. Men også her er formen svært usikker og førstespor bak bilen er sjanseartet. Skulle Truls Glittum lykkes i å holde hesten i trav og forsvare sitt innerspor kan det være en vinner direkte. 3 Chip Lady vant faktisk et V65-løp i fjor. Har kun to startet to ganger i år, og kommer nå ut etter tre måneders pause. Fint spor og ei hoppe som har vist at hun kan gjør at vi setter henne på tidlig.

5 Boggy Ladylike har trener Jan Rune Gaustad skrytt av i lang tid, uten at resultatene har kommet. Sist kjørte Gaustad svært offensivt i sporene i et V75-løp, inntil galoppen kom i den siste svingen. Skrøpelig motstand og kan vinne her. En viss kapasitet er det også i Tom Forkerud-duoen, 10 Pomerol Du Digeon og 9 Role Pierji, og selv om begge disse også holder usikker form, kan de vinne i dette svake feltet.
Rangering V5-1: A: 11 B: 1-3-5-10-9 C: 12-7-2-8 D: 4-6

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn 447 248 kroner lørdag og hadde nye kanontips til Leangen i går

V5-2:
Om det er vrient i den første avdelingen, er det ikke veldig mye mer lettløst i den andre avdelingen der det også er svært mange formløse og galopplystne hester på farten. At spillerne gjør 3 Sandemoin til favoritt forteller det meste, Sandemoin har ikke vist noen verdens ting i sine siste starter og var 70 meter bak vinneren Hasse sist feilfritt.

Best på kapasitet er nok 2 Ull Rigel, som imidlertid svært sjelden kommer seg feilfritt rundt en travbane. Viste fart igjen sist, og vi setter ham først i total mangel av gode kandidater. 4 Alsaker Eld kan litt, og vant i det minste et løp i fjor. Kommer nå tilbake etter ti måneders pause og kan være en en vinner direkte.

5 Bokli Pila har aldri vunnet og er ingen stjerne, men her kan faktisk Ruttenborg-hoppa ta sitt livs første. Her er det bare å dekke opp så godt som mulig.
Rangering V5-2: A: 2 B: 4-5-3-1 C: 11-10-9-6-12-8-7

V5-4:
Veldig fin klasse er det imidlertid på den fjerde avdelingen og 2 Ulsrud Troll (som innfridde lett som vår favoritt sist til over sju ganger pengene) blir vår favoritt igjen. Fra spor to bak bilen er det atter svært gode muligheter for tetkjenning og der blir ikke den lovende fireåringen lett å fange. Men han kan også galoppere og motstanden er god.

4 Mintillar skuffet litt sist, med å ikke kunne svare 7 Hasle Lomen sitt siste støt på Klosterskogen sist. I ettermiddag er startsporet fint og Mintillar er naturligvis seiersaktuell her. Det er også 2 Slåttodin som var veldig god i to strake seiersløp i fjor sommer før han galopperte seg bort i sitt siste løp (14. august 2010). Kommer nå tilbake etter ni måneders pause og gjorde et fint prøveløp sammen med formkusk Lars Anvar Kolle.

7 Hasle Lomen spurtet flott til andre bak nettopp Ulsrud Troll nest sist (på behørig avstand) og var var veldig bra sist når han tok ned ledende Mintillar. Spor sju på en sprint med gode hester på innsiden, gjør oppgaven svært sjanseartet i kveld. 5 Lille J.'S Ylva kom seg til tet runden igjen sist (og da trodde undertegnede at løpet var kjørt), men hoppa ga seg betenkelig mye mot mål da (Hasle Lomen vant foran Mintillar). Vi slipper ikke hoppa enda.

9 Vitori Mollyn merker sitt økende grunnlag nå og må ha mye tur herfra, mens 8 Husankvikken galopperte som mulig vinner (satt i tet da galoppen kom inn på oppløpet) i sin debut for Erik Killingmo. 10 Jarli Mai satt bom fast i et V75-løp sist, og har varslet kraftig form før det.
Rangering V5-4: A: 2 B: 4-3-5 C: 9-8-10-11-12-1-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5:
1 Bullys Mr. Frazer er nøkkelen i V5-finalen. Den Per Oleg Midtfjeld-trente Frisky Frazer-sønnen er lynrask fra start, og vi tror gjestekusk Thor Borg ønsker å sitte foran. Og skulle det ikke bli for tøft tempo, kan hesten lede dette løpet hele veien. Velger Thor Borg å slippe til 4 Sense Of Beauty, vil Bullys Mr. Frazer uansett få lederryggen, og i morgentimene tirsdag er Bullys Mr. Frazer nede som et sjettevalg i spillet, kun markert på 15 prosent.

4 Sense Of Beauty var sjanseløs i et V75-løp på Bjerke under Grand Prix-helgen og selv om tiden ser sterk ut, var Sense Of Beauty 30 meter bak vinneren Acolyte Hanover i mål fra lederryggen på denne. Sense of Beauty har vært i form lenge nå, og ikke utenkelig at det kommer en formsvikt snart og da er 71 prosent markering et voldsomt overspill i våre øyne.

10 Malabar Cash spurtet strålende på Momarken sist, men må ha tur fra dette sporet, mens 8 Dream Royal ble kraftig frakjørt av Mieux Di Quatro sist på Sørlandet fra lederryggen på denne.
Rangering V5-5: A: 1 B: 4-10 C: 8-7-9-2-5-11-12 D: 6

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere