Gå til sidens hovedinnhold

- En trener blir aldri fornøyd

Men Erik Hamrén tror stallen er god nok for gullkamp.

LERKENDAL (Nettavisen): To sesonger uten seriegull til Rosenborg. Det hadde ikke skjedd siden de to gullfrie årene 1986 og 1987. Men i 2007 og 2008 ble det altså reprise.

Nettavisen tviler imidlertid på at det blir et nytt år uten RBK-gull. I en jevn liga ser Rosenborg på forhånd ut som en relativt klar favoritt.

Delvis fordi Stabæk ser ut til å være svekket, i hvert fall hvis man tenker på bredden i stallen. Men kanskje minst like mye fordi trener Erik Hamrén har begynt å få form på sitt Rosenborg-lag. Og fordi han har kvalitet i absolutt alle ledd.

Det er også Hamrén selv enig i.

Dobbel dekning
- Vårt mål er jo å kunne være blant de lagene som kjemper om gullet. Og jeg føler vi nå har en stall som er bra nok til det, sier han til Nettavisen når vi møter ham på Lerkendal drøyt fire døgn før seriepremieren mot Vålerenga.

- Har du dobbel dekning på alle plasser?

- Det kommer vel an på hvordan man ser det. En del spillere kan jo bekle flere posisjoner, og sånn sett har vi vel det.

- Er du fornøyd med den stallen du nå rår over?

- Nå har jeg vært trener i 29 år, og aldri har jeg vel vært hundre prosent fornøyd med stallen. Man ser alltid etter muligheter til å forsterke. Sånn er det nå også. Men vi har en bra stall med masse kvalitet.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

Forventer mye av Prica
Rosenborg har faktisk ikke mistet noen nøkkelspillere siden sist sesong. Til tross for mange rykter og noen bud, er både Marek Sapara, Steffen Iversen, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey blitt værende på Lerkendal – enn så lenge.

Samtidig har ikke trønderne vært de mest aktive på kjøpsfronten. Men flere av dem som er kommet ser ut til å styrke laget, og i hvert fall stallen, vesentlig.

Det ferskeste tilskuddet er den svenske spissen Rade Prica (28), som kommer fra Sunderland. Prica gjorde stor suksess under nettopp Erik Hamrén i Aalborg, med 28 mål på 48 kamper, før han valgte å prøve lykken (uten nevneverdig hell) i Premier League.

- Jeg har store forventninger til Rade, selvfølgelig. Målet er at han skal komme opp på det nivået han var på i Aalborg, sier Erik Hamrén.

- En herlig gutt
En annen nykommer som allerede har imponert sjefen i RBK-drakt, er Trond Olsen. Den tidligere Bodø/Glimt-vingen har imponert med både hurtighet, målteft og gode hovmesteregenskaper.

- Trond er en herlig gutt. Og sportslig går det bedre og bedre. I de siste to treningskampene har han gjort det vi hentet ham hit for å gjøre, fastslår Hamrén.

I tillegg til Prica og Olsen, kommer Hamrén trolig til få enda bedre nytte av Anthony Annan i år enn sist høst. Annan var en kjempesuksess for Stabæk på våren i fjor, men imponerte ikke etter overgangen til Rosenborg.

Nå har ghaneseren hatt en vinter på seg til å bli kjent med klubben, og kommer trolig til å spille en viktig rolle som en av to defensive midtbanespillere i et 4-2-3-1-system.

Erik Hamrén føler i det hele tatt at mye ligger bedre til rette for suksess enn tilfellet var da han overtok Rosenborg i fjor sommer.

- Da var det tre treninger, så kamp. Og deretter tre nye treninger, og så ny kamp. Det er ikke lett å påvirke veldig mye på kort sikt når det er sånn. Det blir noe helt annet når man har jobbet med laget gjennom vinteren. Nå føler jeg vi er kommet et godt stykke på vei, sier han.

Vinnermentalitet
Og da snakker ikke svensken bare om det fysiske og tekniske. Minst like opptatt er han av den mentale prosessen.

- Jeg føler vi begynner å få inn en vinnermentalitet nå. Og det må vi ha. Skal man vinne gull, må man vinne de fleste kampene, erkjenner han.

Samtidig understreker Hamrén at det fortsatt er mye å gå på.

- Det er ingen grunn til å tro at vi er i vår beste form i den første kampen 14. mars. Ingen lag er i sin beste form i sesongens første kamp.

Tåler tap
- Derfor er det viktig at vi heller ikke lar oss stresse av et eventuelt dårlig resultat. Selvfølgelig vil vi helst vinne, det vil vi i alle kamper, men det er fullt mulig å vinne serien selv om man taper den første kampen, sier Hamrén.

- Ekspertene mener Rosenborg er favoritt i år. Hva mener du?

- Det er selvfølgelig positivt for oss at folk tror vi kommer til å gjøre det bra. Selv tenker vi ikke sånn. Vi jobber med å være best mulig forberedt til kampen mot Vålerenga, fastslår Erik Hamrén.

Uansett utfall der – Nettavisen tror svensken leder Rosenborg tilbake på den norske fotballtronen i 2009.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken