Etter noen måneder borte fra rampelyset, var den sparkede skøytetreneren Peter Mueller torsdag tilbake i norske medier.

Han ga klart uttrykk for at han mener Håvard Bøkko vil bli en bedre skøyteløper med han som trener – og stiller seg til disposisjon for en satsing utenfor landslaget, om Bøkko ønsker det.

Les også: - Har gjort masse for å skade ham

Men fra sin gode venn Eskil Ervik, får Bøkko et tydelig råd om ikke å høre på Muellers siste utspill.

- Best for Håvard
- Det er kjempeviktig at Håvard blir på landslaget. Og jeg mener også at det er best for ham, per dags dato, sier Ervik til Nettavisen.

- Det er viktig å være på et lag med mange gode løpere rundt seg, og med et godt støtteapparat. En god trener kan ikke erstatte et godt lag, selv ikke Peter Mueller. Det vil ikke være noen god løsning, sier Ervik.

Selv var han en av Muellers mest betrodde, og han ble overtalt av amerikaneren til å gjøre comeback før OL i Vancouver.

Det ble ingen suksess, og nå er den sportslige karrieren definitivt over. Håvard Bøkko ga tydelig uttrykk for at han ønsket Ervik inn i en trenerrolle på landslaget, men det ble det heller ikke av.

Vanskelig å etablere privat lag
Nå er i stedet trønderen leid inn som markedsansvarlig i Norges skøyteforbund.

- Med tanke på at du skal selge norsk skøytesport, er det vel også viktig for deg personlig at Bøkko blir på landslaget?

- Uavhengig av hva han gjør, må han jo forholde seg til landslagsdrakten når han konkurrere. Så det er sportslige årsaker som gjør at jeg mener han bør bli på laget. Og ut fra det han har sagt til meg, er det ingen grunn til å tro at han ikke fortsetter på laget.

- Er det markedsmessig mulig å danne et privat skøytelag i Norge?

- Det vil være veldig vanskelig, så vidt jeg kan skjønne.

- Er det gunstig for norsk skøytesport at Peter Mueller stadig uttaler seg?

- Det tror jeg ikke har noe å si, han er ikke lenger en del av Norges skøyteforbund og har ingen påvirkningskraft.

Fikk ikke trenertilbud
- Var det noen gang aktuelt at du skulle inn i trenerteamet på landslaget?

- Jeg forholder meg kun til papirene som blir lagt foran meg.

- Og du fikk aldri noe tilbud fra forbundet?

- Nei, ikke om å gå inn i det sportslige apparatet, sier Ervik – som i forbindelse med OL-uttaket selv var kritisk til landslagsledelsen med vikarsjef Jarle Pedersen i spissen. Nå er det altså klart at Pedersen fortsetter som trener for landslaget Ervik skal selge.

Selv om Eskil Ervik ikke skal være trener for Håvard Bøkko, regner han med å bli viktig samtaleparter for Norges beste skøyteløper.

- Jeg har en telefon som står på. Jeg bor på Hamar, og her er det is ofte. Skøytelandslaget er også ofte her og trener. Det er mulig jeg har noe å bidra med, sier han til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!