RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En uslåelig ekvipasje i V65?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Hysterisk form holder Tom E. Solberg om dagen, og det gjør også et tredjevalg i spillet på Bjerke i kveld som eksilbergenseren setter seg opp bak. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er en fin meny som blir presentert i hovedstaden i kveld, og det er tradisjonsrike Th. Gjølstads Minneløp for noen av våre bedre 3-årige kaldblodshester som er dagens høydepunkt sportslig sett. Det er i nettopp dette oppgjøret dagens største favoritt dukker opp, men den stoler vi ikke helt på.

Vi fant vår banker for dagen i den femte avdelingen, og da snakker vi om en meget formsterk 10 Dacke Håleryd. Vi ble mektig imponert av 4-åringen i den siste starten ved femteplassen på 16.1 full vei i et løp svært gode Out Of Nowhere (er ikke i nærheten av å støte på hester av slikt kaliber i kveld) var en solid vinner, og vi synes at det ligner en topp vinnersjanse for Goetmals Wood-sønnen i kveld (så helt lysende ut i tre strake seiersløp for han hoppet seg vekk i den nest siste starten).

Ved denne anledningen blir hesten kraftig kuskeforsterket med Tom E. Solbeg (vant tre på rappen i Skien på mandag), og når Skeie-traveren foreløpig kun er snakk om et tredjevalg i spillet synes vi at det ser superspennende ut. Vunnet hele syv løp i år, og vi tror at vår spenstige banker for dagen blir fryktelig tung å stå i mot til slutt også denne gangen. Det ligger an til litt tøff kjøring innledningsvis i dette løpet (både 1-3 og 4 er ute etter teten i løpet), og det vil i så fall vår ide i løpet profitere på til slutt.

Vår rangering: A: 10 B: 3-8-1-6-4 C: 2-7-5-9-11-12

Innfrir dagens største?
Ja, si det, vi er i hvert fall langt i fra sikre på at 4 Eikdølen i V65-4 er snakk om en klink vinner i Th. Gjølstads Minneløp hvor 60.000 kroner venter vinneren, og vi kan ikke strekke oss lenger enn til å si at Tjomsland-traveren er snakk om en naturlig utgang på vårt store system.

Det var selvsagt en imponerende sisterunde 3-åringen gikk ved triumfen på 29.5 full vei i den siste starten (23.5 siste fem hundre), men en hest som så langt har vist seg å være litt klønete i startfasen (litt usikker til å begynne med), kan umulig en kjapp sprint være optimale forutsetninger for Moe Odin-sønnen.

Det må etter vårt skjønn nødvendigvis satses litt mere fra start ved denne anledningen (og da tror vi at galoppfaren øker betraktelig), og noen feiltrinn mot denne gjengen her har ikke storfavoritten råd til å koste på seg. Vi synes således at den lovende krabaten blir vel hardt betrodd med sine voldsomme 85 %, og vi tyr da til bred gardering på våre tre største spilleforslag.

Nydelig til på strek står 1 Solmøy Åse, og dersom kusk Håkon J. Nordland treffer starten sånn noenlunde, ja så ser vi ikke helt bort i fra at 14-prosenteren i spillet kan lede rundt om. Viste frem 27.0 i tusen meter før hun slo på en galopp i den nest siste starten ved femteplassen på 28.7 over aktuell distanse, og med en tilsvarende innsats i kveld har ikke 3-årshoppa mange foran seg i mål, kanskje ingen.

Vi forventer å få se en forbedret utgave av 6 Wik Emil etter en mindre pause, og vi blir ikke sjokkert dersom Lome Elden-sønnen viser frem 28-tallet på en sprint i kveld (mye fart i beina på denne krabaten).

Da skal han i så fall være seiersaktuell, og det skal også duoen fra lengste tillegget i form av 9 Dragon (veldig tøft ute i de to siste startene, og i sitt siste sprintløp gikk 3-åringen solide 25.7) og 10 Kolnes X.O. (står for solide innsatser hele veien, og Spikeld-sønnen virker til å være i rivende utvikling) være med litt flyt på veien.

Vår rangering: A: 4 B: 1-6-9-10 C: 7-8-2-3-5

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-1, 2140 meter voltestart
Et hoppeløp for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser venter oss i innledningen på denne rebusen, og vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte på vårt store system.

Klart først setter vi dronninga 12 Briskebyrappa, og når Rappfot-datteren står likt med hester hun pleier å ha 20 meter tillegg på (10 Jilly og 11 Indregaards Lilja har da ikke matchet Raastad-traveren, og da ser vi ingen grunn til at de skal gjøre det nå), synes vi at favoritten har en veldig fin oppgave foran seg ved denne anledningen.

Vår banker på de to minste forslagene har vist strålende form i hele høst, og når løpet i kveld ikke teller mer enn tolv deltagere, tror vi sjansene for at 14-årshoppa runder til årets syvende triumf skal være svært gode. Fryktelig tung å stå i mot til slutt på sitt beste, og dagens kusk Per O. Midtfjeld har et meget godt tak på hesten.

En formsterk 9 Hornnes Tiril står 20 meter foran favoritten, og vi anser Pålex K.-datteren for å være den tøffeste i mot. Avsluttet friskt til sølv på 25.8 over en sprint i den siste starten, og i et løp tidligere i høst snøt 27-prosenteren i spillet favoritten for konfekten i et tilsvarende løp (og da ser vi ikke helt bort i fra at hun kan gjøre det igjen).

Vi anser 6 Langaard Tiril for å være den beste fra strek, og i en feilfri utgave (dog langt i fra stabil) kan 21-prosenteren i spillet holde de øvrige konkurrentene fra livet til slutt. Galopprte seg helt vekk i den siste starten (alt for hissig for dagen), men forut for den starten gikk Braute-datteren sterke løp hele veien (og da får hun en plass på vårt store system).

Vår rangering: A: 12 B: 9-6 C: 11-10-2-4-5-8-7 D: 1-3

V65-2, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og vi finner seks relativt hete vinnerkandidater (hestene i andre rekke tror vi får det tøft). Nydelig til står 2 Golden Felix, og når 6-åringen dukker opp i regi Eirik Høitomt skal det være snakk om en naturlig favoritt.

Fikk tunge reiser i tø tøffe V75-løp i de to siste startene (men holdt stilen anstendig til slutt), og Soir Des Tibur-sønnen trenger ikke å være mye forbedret for å kunne vinne dette løpet. Bunnsolid ved den siste triumfen på fine 15.4 full vei i den tredje siste starten, og den seiersvante krabaten kan meget vel bokføre årets femte triumf i kveld.

Veldig spennende etter lang pause er 1 Pas På Jokum (kapasiteten er skyhøy der i gården), og fra et perfekt spor må Midtfjeld-traveren tas på alvor direkte (kan fort lede rundt om på sitt beste). Toppform holder 3 She`s Filly (solid til sølv på 16.1 full vei bak svært gode Operett Ribb i den nest siste starten), mens 4 Skogans Drømtøs er klart bedre enn raden (full fart i målgangen etter posisjonstrøbbel underveis i den siste starten).

Vi bli litt overrasket dersom 6 Emiljan legger på til sin andre strake triumf (vant et billig lunsjløp på 15.3 over en sprint i den siste starten), men treneren er optimist (og da krysser vi på vårt store system). Der får vi også plass til 7 Superatrix (spennende i ny regi, og kapasiteten er udiskutabel), men flere får vi ikke råd til (selv om 9,10,11 og 12 ikke er helt saget med litt klaff på løpet).

Vår rangering: A: 2 B: 1-3-4 C: 6-7-9-10-11-12-5

V65-3, 2100 meter autostart
Favorittene er ikke til å stole på i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og vi kan da fort få en smell. Vi har dog ikke råd til mer enn fem hester, men vi håper da at vi har plukket vinneren på dem. Best på kapasitet er utvilsomt 7 International Lover, og i en feilfri utgave bokfører høyst trolig Anderssen-traveren årets tredje triumf.

Det gikk veien i den siste starten ved triumfen på 16.1 over en sprint (kusk Lars A. Kolle satt dog på nåler til slutt), og dert virker nå til at 4-åringen begynner å stabilisere seg litt (tar i hvert fall i mot litt hjelp nå).

Hakket under på kapasitet tror vi at 5 Windsong er, men dersom favoritten skulle rote seg vekk på galopp kan Assev-traveren stå klar til å overta (dog ikke stabil denne heller). Vant på 18.9 full vei i billig lag i den siste starten, men det så ut til å være en del å gå på den gangen (og i en feilfri utgave kan da trolig 5-åringen prestere en 17-tid over aktuell distanse).

Kraftig kuskeforsterket ved denne anledningen blir 9 Wendy Way med Gunnar Austevoll, og fra et perfekt smyspor må da 16-prosenteren i spillet vurderes tidlig (kapasiteten er ikke så verst på 5-årshoppa).

Vi føler at de antatt beste må rote seg vekk på galopp for at 2 J.T. `s Gold skal kunne gå helt til topps (foreløpig kun gått på det jevne etter vårt skjønn), men det er det jo ikke helt utenkelig at de gjør. Det har blitt mye galopper på 12 Ino Lloyd nå på slutten, men 5-åringen kan duge i en feilfri utgave (gikk veldig fine løp forut for de to siste startene).

Vår rangering: A: 7 B: 5-9-2-12 C: 1-8-10-11-6-3-4

V65-6, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og når vi synes at favoritten holder litt tvilsom form synes vi at løpet ser litt åpent ut (og på vårt store system krysser vi da av for hele åtte hester).

Vi kan i hvert fall ikke gi fullt godkjent for innsatsen til 7 Glideable Volo ved tredjeplassen på 17.0 full vei i den siste starten, og 4-åringen må fremstå i en klart forbedret utgave for å innfri sitt favorittstempel i kveld.

Vi synes at Hamre-traveren så seig ut hele veien i den siste starten, og når han måtte gå i kjelleren for å holde unna for hester som Pompier og Hot Capital, ja så kan vi ikke strekke oss lenger enn til å si at Yankee Glide-sønnen skal være snakk om en naturlig utgang på vårt store system (skal jo normalt være snakk om den klart beste hesten).

Vi tyr således til garderinger på samtlige spilleforslag, og veldig tidlig aktuell føler vi at 4 Super Tail skal være i en feilfri utgave (ikke helt stabil fra start). Gikk et fullt godkjent løp til fjerde på 16.7 full vei etter lang pause i den siste starten, og løp i kroppen har da normalt gjort godt (og han holdt hysterisk form på denne tiden i fjor).

Hysterisk form holder 9 Non Stop Laser (strålende innsats til sølv på fine 13.5 over aktuell distanse i den siste starten), og fra et perfekt smygspor med champion Eirik Høitomt ved spakene ved denne anledningen må 6-årshoppa krysses tidlig.

Det føler vi også at 12 Lorne Elijon Gatling må på tross av en iskald utgansposisjon, men med litt tempo på løpet sitger sjansene for 5-åringen. Gikk en svett siste 700 fra køen ved fjerdeplassen på 15.5 over aktuell distanse i den siste starten, og i sitt nest siste sprintløp vant Hov-traveren på superfine 12.2

Vår rangering: A: 7 B: 4-9-12 C: 2-3-1-8-6 D: 10-5-1

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 400, 800 og 2625 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 23.15-23.45 i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere