Gå til sidens hovedinnhold

En ut, to inn?

Glenn Atle Larsen blir ikke å se i MS-trøya likevel. Men mot Stabæk 2 fikk Didier Mondi (Spania) og Felix Ademola (fra Hønefoss) begge en omgang hver.

Nadderud: Mandag skrev Nordstrands Blad at Glenn Atle Larsen kom fra Irland til Manglerud Star, og at han endelig hadde skrevet under, etter å ha trent med klubben i hele vinter. Før dagens treningskamp som MS tapte 3-1 for Stabæk 2 på Nadderud kunstgress var det imidlertid ingen Larsen å se.

Vi var i grunn enige, men så viste det seg at en klausul som Glenn Atle ønsket å ha med i kontrakten ikke var lovlig. Det var visstnok helt avgjørende for ham, og dermed blir han ikke MS-spiller likevel, forteller trener Håkon Grøttland.

Hva gjaldt den klausulen?

Det kan jeg ikke si. Bare noe primadonnagreier, sier Grøttland oppgitt. Det er ikke tvil om at Larsen ville forsterket MS-stallen. Det er ingen i trenerteamet til MS som vet hva Larsen blir å gjøre denne sesongen, og Nordstrands Blad har ikke lyktes å komme i kontakt med ham i kveld. Det eneste som er sikkert er at han ikke blir å se i MS-drakta likevel.

Venter på oppholdstillatelsen

Selv om Glenn Atle Larsen glitret med sitt fravær på Nadderud kunstgress hadde trener Grøttland to mulige ess i ermet for 2. omgangen. Nigerianeren Felix Ademola (32) startet sin norske karriere i FK Haugesund, deretter i Ham-Kam og sist i Hønefoss. Og nå er angrepsspilleren ønsket av Manglerud Star.

Vi er egentlig enige. Vi vil ha ham og han vil til oss. Nå gjelder det å vente på oppholdstillatelsen. Forhåpentligvis får vi svar innen en uke, sier Grøttland. Ademola kom inn som venstrekant etter pause. Han hadde et par-tre raid langs siden, men rakk ellers ikke gjøre så altfor mye i en omgang der Stabæk 2 presset MS kraftig bakover. Men han vil nok sannsynligvis være med å prege MS dersom han får bli i landet.

En utfordring

Didier Mondi (23) er fransk statsborger og har derfor ingen problemer med oppholdstillatelse. Men Grøttland er imidlertid ikke helt sikker på midtstopperens fremtid i MS enda.

At han har fantastiske fysiske kvaliteter er helt tydelig. Problemet er å få drillet ham inn i et system. Avtalen er at han skal starte for oss mot Asker på onsdag, og så skal vi jobbe med ham på treninger frem til det. Avgjørelsen blir tatt etter den kampen, sier MS-treneren. Mondi har en A-landslagskamp for Kamerun, og har internasjonal erfaring fra blant annet USA, England og sist Spania. Han har prøvd seg i flere Tippeligaklubber, samt 2. divisjonslaget Asker, før han "ramlet innom" Manglerud Star.

Han har gjort et godt inntrykk i Asker, men nå trener han kun med oss, forteller Grøttland. Ut ifra Stabæk 2-kampen kan det se ut som det vil bli en utfordring å drille franskmannen inn i et norsk forsvarssystem. Han kjørte sitt eget show og var over hele banen.

Det kan bli en utfordring. Han har som sagt fantastisk fysikk, men vi må vurdere om han klarer å tilpasse seg systemet vårt, sier Grøttland.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis