Gå til sidens hovedinnhold

- En utrolig deilig revansj

Thomas Ulsrud og curlinggutta til EM-finale.

Thomas Ulsrud & Co. vant 6-4 mot Tsjekkia i fredagens semifinale i curling-EM og er klare for finale mot Sverige lørdag. Selv mener de kampen er helt åpen.

Kampen mot Tsjekkia åpnet med to blanke omganger, før Norge tok kampens første poeng. Så snudde tsjekkerne kampen med to poenggivende steiner i fjerde omgang. Deretter handlet det om Norge.

- Det har vært litt rusk, men i dag (fredag) leverte vi godt sammen som et lag, sa Christoffer Svae til NTB.

For etter glimrende spill med to poeng i både 5. og 7. omgang, skaffet de norske gutta seg det nødvendige forspranget. På stillingen 5-4 hadde Norge sistestein i 10. omgang og sørget for å vinne kampen 6-4.

- Vi kom sakte, men sikkert bedre med i kampen og i siste halvdel følte jeg at vi hadde god kontroll, sa Thomas Ulsrud.

I finalen lørdag venter Sverige, som i finalekvalifiseringen torsdag vant hele 9-3 over Tsjekkia. Norge tapte mot Sverige i gruppespillet tidligere denne uken.

- Det blir utrolig deilig å få revansj. De er et godt lag som nyter av hjemmefordelen i mesterskapet. Kampen blir helt åpen. Vi kan spille en god kamp, men tape mot svenskene. Jeg tror de føler det samme, sier Ulsrud.

De norske kvinnene vant grunnspillet i B-gruppen og tok seg til finalen i sluttspillet etter 10-5-seier over Estland. I finalen ble 4-7-tap for Latvia. Innsatsen betyr at det norske kvinnelaget er klar for neste års A-VM i Stavanger. (©NTB)

LES FLERE SAKER:

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar