Dårlig vær gjorde at hopprennet i kombinert på Lillehammer ble avlyst lørdag. Dermed ble resultatene fra fredagens testrenn tellende, noe som skulle gi et godt utgangspunkt for de norske kombinertløperne.

Tyske Tino Edelmann hoppet best på fredag, og gikk dermed først ut, men kun to sekunder bak startet Håvard Klemetsen fra Norge. Litt lenger ned på listen fant vi Thomas Kjelbotn og forrige helgs vinner Magnus Krog, 46 og 49 sekunder bak teten.

Åpnet bra
Og de norske løperne åpnet godt i snøværet på Sjusjøen. Ved første passering hadde Magnus Krog allerede tatt innpå ti sekunder og lå dermed kun 35 sekunder bak teten.

I tet dannet Tino Edelmann, Håvard Klemetsen og Christoph Bieler fra Østerrike en gruppe, men løperne i feltene bak gikk fort.

På den andre passeringen hadde Krog tatt enda ti nye sekunder på teten. Mikko Kokslien og Magnus Moan startet begge over minuttet bak teten, men begge gikk fort og lå kun 24 sekunder bak etter tredje passering.

Rykket fra
Men på den neste passeringen var det omtrent samme avstand fra tetet til de norske løperne bak, og det så ut til at seieren skulle stå mellom løperne i den fremste gruppen.

Etter 9,3 kilometer rykket Edelmann og Klemetsen fra Christoph Bieler.

Bak kom italienske Alessandro Pittin fryktelig fort. Italieneren passerte Christoph Bieler, men det var norske Klemetsen som skulle trekke det lengste strået. Nordmannen rykket fra Edelmann like før mål, og kunne juble for sin første verdenscupseier noensinne.

Italienske Pittin avsluttet også sterkt og klarte å komme foran tyske Edelmann i mål, men klarte aldri å ta igjen nordmannen.

- Utrolig lettet
- Det var en utrolig lettelse å endelig ta en seier, sier Klemetsen til Nettavisen.

- Jeg er kjent for å ikke holde helt inn, så det var utrolig gøy å endelig kunne gjør det.

Klemetsen forteller Nettavisen at han fryktet feltet bak, men da de ikke tok noe speiselt innpå på tredjerunden trodde han at det kom til å stå mellom han og Edelmann.

- Jeg håpet først på å få en billig reise av Edelmann, men visste at det kom mange gode løpere bak.

- Det var først da jeg hørte at gruppen bak sluttet å ta innpå at jeg forstod at det kunne bli seier.

Klemetsen registrerte at Pittin kom fort, men valgte å fokusere på sine arbeidsoppgaver.

- Jeg så at Pittin kom fort, men det var bare å fokusere på seg selv og å ta Edelmann i spurten, sier en meget fornøyd Klemetsen.

Niende og tolvteplass
Magnus Krog som startet løpet sterkt, avsluttet på en niendeplass 20 sekunder bak og ble nest beste nordmann.

Magnus Moan endte til slutt på en tolvteplass 31 sekunder bak Klemetsen.

Dermed kunne Norge juble for årets andre seier i kombinert. Neste renn går allerede i morgen på Lillehammer.