Gå til sidens hovedinnhold

- En veldig dårlig vits

Da 2000 norske fans jublet før slutt, håpet mange av spillerne at mirakelet hadde skjedd i Istanbul.

MALTA (Nettavisen): MALTA-NORGE 1-4:

Fire minutter før full tid reiste 2000 norske supportere seg nærmest samstemt. Alle jublet som gale, og jubelen rakk selvsagt også ned til spillerne og trenerne.

Undertegnede hørte Tyrkia-Bosnia på radio og skjønte lite. Det var jo ingen mål der. Kunne det være en forsinkelse som gjorde at radiooverføringen lå ett eller to minutter etter reell tid? Keepertrener Jørn Jamtfall holdt opp én finger på hver hånd, og snudde seg med et spørrende blikk til fansen.

Drømmen brast
Dessverre ble det med håpet – Bosnia scoret nemlig aldri. Radiooverføringen lå ikke to minutter etter, og EM-eventyret brast for Norge.

- Jeg begynte nesten å tro litt på at det kunne gå, sier Per Ciljan Skjelbred til Nettavisen.

- En veldig dårlig vits, legger han til.

- Det var vel sånn at veldig mange ønsket at det skulle gå sånn. Så var det kanskje en røver som sendte noe, sier Ola By Rise.

- Men de reiste seg så veldig på likt. Så jeg ble nesten litt optimistisk.

I tillegg sa malteseren som stod like bak ham også at det stod 1-1 i Tyrkia.

By Rise ringte
- Men jeg hadde en mobil på innerlomma, og ringte med en gang til noen jeg visste at jeg kunne stole på. Da fikk jeg bekreftet, og dobbelbekreftet, at det fortsatt var 1-0, sier landslagsassistenten.

Morten Gamst Pedersen fikk med seg jubelen, men trodde egentlig ikke på noe mirakel. Selv ikke da han henvendte seg til lederne etter kampen.

- Hva skulle man egentlig forvente? Jeg hadde vel blitt mer sjokkert hvis det hadde endt 1-1 i Tyrkia, sier han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot