Gå til sidens hovedinnhold

- En veldig positiv start

Anders Jacobsen viste i lørdagens lagkonkurranse at han blir å regne med i VM.

Lørdag var det lagkonkurranse i tyske Willingen som sto på programmet i verdenscupen i hopp.

Konkurransen var en fin mulighet for de norske hopperne til å vise seg fram før VM på ski i Val di Fiemme, som starter om litt over en uke.

Rune Velta, Tom Hilde, Anders Bardal og Anders Jacobsen representerte Norge.

Jacobsen tilbake
Jacobsen slet i Vikersund for to uker siden, og mange fryktet at han hadde mistet den gode formen han viste i hoppuka tidligere i vinter.

Lørdag var han imidlertid tilbake og hoppet 140 meter i sitt siste hopp. Også Jacobsens lagkamerater gjorde sakene bra i Willingen. Anders Bardal var den tredje beste hopperen i konkurransen, og Norge ble til slutt nummer to med 972,5 poeng.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var svært godt fornøyd med Norges andreplass etter rennet.

- Vi er kjempefornøyd. Det er den beste lagkonkurransen vi har gjort i år på herresiden. I tillegg synes jeg vi viser styrke når vi må har Rune Velta som reserve for Andreas Stjernen som ble syk, og likevel kommer på en andreplass. Jeg tror ikke det er mange lag som kan sette inn femtemann og likevel komme på pallen, sier Bråthen til Nettavisen.

- Veldig positiv start
Sportssjefen var også meget godt fornøyd med Anders Jacobsen og Bardal.

- Jacobsen gjør et bra sistehopp og viser da at han er fullt på høyde med Gregor Schlierenzauer. Bardal gjør tingene sine bra og det samme gjør Tom Hilde. Alt i alt en veldig positiv start på den nye konkurranseperioden etter de tre guttene har vært hjemme og trent, mens de andre var i Harrachov.

Best var imidlertid Slovenia. De slovenske hopperne viste at de kan bli vanskelig å slå i VM, for lørdag var de klart best, og vant til slutt med 990,4 poeng.

Tredjeplassen var det hjemmelaget Tyskland som tok med 963,7 poeng.

Tøff dag for Østerrike
Østerrike som til vanlig er å regne med i toppen, hadde ikke dagen i hoppbakke lørdag. Gregor Schlierenzauer var riktignok nest best i konkurransen, men det hjalp lite da lagkameratene hans ikke leverte som ventet.

Med andreplass lørdag ser det svært lovende ut med norske øyne før det individuelle verdenscuprennet i Willingen søndag.

Kommentarer til denne saken