Gå til sidens hovedinnhold

- En veldig spesiell dag

Fabian Cancellaras drømmereprise i Tour de France.

For åtte år siden vant Fabian Cancellara sin første Tour de France-etappe på sitt første forsøk.

Stedet var Liège, disiplinen var prolog. Distansen var drøye seks kilometer.

Da touren åpnet lørdag, var premissene de samme, med unntak av at Cancellara hadde vunnet flere tour-etapper tidligere.

Som kjent var Cancellara også uimotståelig lørdag, og knuste all motstand.

Les også:Tok tilbake tempotronen

Spesielt
- Det er alltid viktig å vinne, sa Cancellara etter seieren.

- Det er sånn det er. Og med alle minnene fra åtte år siden, er det en enda mer spesiell dag. Jeg ga alt jeg hadde på veien. Det var det jeg ønsket å gjøre i dag – å vinne. Det er alltid spennende. Når du er 23 år og du kommer til touren og vinner ved å slå Lance (Armstrong) er det kult. At jeg åtte år senere viser at jeg fortsatt er i stand til å klare det, gjør det til en strålende dag.

Se bildene fra prologen!

Bedre stemning
Stemningen innad i RadioShack-laget har vært utrolig dårlig i år. Dermed kom lørdagens seier på et perfekt tidspunkt.

- Det er en flott dag for meg og familien min, og også en flott åpningsdag for laget. Jeg vil ikke se at vi allerede har gjort alt som trengs i denne touren – vi har bare hatt en god åpning. Jeg tror mye av presset ble borte. Med et stort lag som vi har, er det normalt med press fordi alle ønsker å oppnå suksess, og det er aldri lett.

Den flotte prologseieren kom etter en tung tid for Cancellara. Sveitseren virker i fantastisk på våren, men brakk kragebeinet i Flandern rundt. Det sørget for tøffe måneder for den seiersvante 31-åringen.

- Dagens seier gir meg mye motivasjon til det som kommer. Det har vært noen tøffe måneder, så jeg kunne ikke ønsket en bedre start enn å vinne på åpningsdagen. Det er fantastisk. Jeg er glad, og først og fremst har mye press blitt borte.

PS: I 2004 var det Lance Armstrong som måtte se seg slått av Cancellara. Amerikaneren vant tiilslutt rittet sammenlagt. I år var det Bradley Wiggins som ble nummer to.

Fabian Cancellara kjører selvsagt med den gule trøyen på den første etappen av Tour de France. Etappen følger du LIVE på procycling.no fra rundt 12.30.

Kommentarer til denne saken