Gå til sidens hovedinnhold

- En voksen avgjørelse av Start

Start-fansen reagerer med lettelse etter at det ble klart at Stig Inge Bjørnebye trekker seg fra trenerjobben.

- Det har vært en veldig tung tid, med tanke på de sportslige resultatene. Og det er godt å konstatere at klubben har tatt en voksen avgjørelse, sier pressetalsmann Rolf Eivind Berntsen for Starts supporterklubb Menigheden - kort tid etter at det ble klart at Bjørnebye er ferdig som trener i klubben.


Les også: Bjørnebye ferdig i Start

- Tynnslitt tillit
Tålmodigheten til trener Bjørnebye har bare blitt mindre og mindre den siste tiden. Start ligger nest sist i Tippeligaen og har ikke vunnet på sine ti siste kamper i Tippeligaen.

- Vi støtter klubbens avgjørelse fullt ut. Tilliten vår til treneren har vært tynnslitt. Nå håper vi på ro i rekkene, sier Berntsen til Nettavisen.

- Overrasket over at Bjørnebye omsider trakk seg?

- Nei, det kom ikke som en overraskelse i seg selv at han trekker seg. Det er bare å se på de siste resultatene, og de siste mediesakene om Start, svarer Berntsen, og utdyper:

- Uheldige episoder
- Det har vært svært uheldig slik han blant annet har håndtert Steinar Pedersen-saken. Mobiltelefonsaken og andre småsaker har tatt fokuset vekk fra det sportslige i lang tid, fortsetter Berntsen.

Kort tid etter at nyheten om Bjørnebyes avgang er spekulasjonene om hvem som blir trenerens etterfølger allerede i gang. Nils Johan Semb blir alltid lansert som en kandidat, og den tidligere Viking-treneren Benny Lennartsson skal nylig ha blitt observert i Kristiansand.

Berntsen har hørt ryktene allerede.

- Det er to kandidater som nesten alltid blir nevnt når en ny klubb er på jakt etter nye løsninger på trenersiden. Men Vålerenga har jaktet på en ny trener i tre måneder uten å finne en erstatter, minner supportertalsmannen om.

Har hørt ryktene
Han har ingen klare ønskekandidater til den nå ledige trenerjobben i favorittklubben.

- Vi ønsker en trener som kan ta grep, som kan komme inn med killeinnstinktet og få maks ut av gutta. Vi satser på en snuoperasjon så fort som mulig, som Viking klarte i fjor. Og det er fullt mulig med en snuoperasjon selv med interne kandidater i klubben, sier Berntsen.

- Det viktigste er nemlig at spillerne står frem og samlet om en felles målsetting om å holde plassen. Vi starter med blanke ark og presterer Start i de sju siste kampene er det fullt mulig å redde plassen, fastslår han.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter