Gå til sidens hovedinnhold

- En ynkelig egoist

Sykkeltopp er på ingen måte imponert over Steffen Kjærgaards innrømmelse.

ULLEVÅL/OSLO (procycling.no): En gråtkvalt Steffen Kjærgaard satt tirsdag formiddag i en time og svarte på tøffe spørsmål etter at han på en pressekonferanse innrømmet å ha brukt doping i en årrekke.

Han fortalte om juks både på det danske laget Chicky World og i US Postal, men ble mer stille da spørsmålene kom om hvorvidt ledere visste om hans dopingbruk eller om han visste om lagkamerater som jukset.

- Det som slo meg er at dette var en ynkelig forestilling av en ynkelig egoist, som ikke kan hjelpe til å ordne opp rundt seg. Han tenker bare på seg selv, tordner Birger Hungerholdt til procycling.no.

Kjøper ikke den plutselige dårlige samvittigheten
Den erfarne sykkelsjefen, som blant annet er sjef for sykkellaget Joker Merida og sykkelrittet Glava Tour of Norway, tror nordmannen sitter inne med mer informasjon enn det han tirsdag fortalte et samlet pressekorps.

- At den dårlige samvittigheten han har hatt i 10-12 år plutselig bare skal komme til overflaten fordi han føler at nettet snører seg, synes jeg blir for dumt. At han ikke husker bedre enn det han sier at han gjør høres lite troverdig ut.

Generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, håper nå at Kjærgaard er hundre prosent ærlig når han blir utspurt av Antidoping Norge.

- Jeg synes det er positivt at Steffen Kjærgaard snakker, det var viktig for han som individ og norsk sykkelsport. Om Steffen og andre som har vært en del av disse miljøene tidligere vet mer, må de gå til antidoping Norge og gi deres historier.

- Jeg vil appellere til de som har vært befengt med doping i norsk idrett de siste tiårene at det må ringe noen bjeller om de velger å gå inn i noen lederroller. Skjebnen til Steffen Kjærgaard viser at man over tid ikke klarer å holde dette skjult. Det er en personlig tragedie oppi dette. Nå kan livet hans gå videre, sier han til procycling.no

- Ikke noe å være stolt av
Inge Andersen håper også at norsk sykkelsport kan bruke denne dagen til å komme seg videre.

- Jeg ser å dette som et definitivt vendepunkt og gjennombrudd for å komme seg videre i norsk sykkelsport. Nå må vi bare sørge for at all kvalitetssikring i fremtiden gjøres slik at vi ikke får flere historier som denne.

- Hva tenker du om at Steffen Kjærgaard har hatt en lederrolle i idretten?

- Det er ikke noe å være stolt av, sier Andersen, som likevel er klar på at dette ikke er døden for sykkelsporten.

- Jeg så det samme for ti år siden i skisporten og de lever i beste velgående i dag. Sykkelsporten kan kun overleve om det er nulltoleranse og man rydder opp 100 prosent. Det krever flere ledere på Harald Tiedemann Hansens nivå og mer arbeid av den typen USADA har gjort rundt Lance. Det er forbilledlig og det er bare å håpe at det har lagt en plattform for antidopingarbeid i fremtiden.

Har tillit til ny landslagsledelse
Heller ikke Hungerholdt liker at norsk sykkelsport har hatt en tidligere doper som sjef i flere år.

- Basert på det vi vet nå skulle han absolutt ikke sittet i den stillingen. Jeg er glad for at den perioden er over.

Til tross for tidligere tabber er han trygg på at NCF nå har valgt seg en landslagsledelse man kan leve med i fremtiden.

- Jeg har full tillit til ansettelsen av Hans Falk og Stig Kristiansen, men forbundet har tidligere vært like blåøyde som oss andre.

PS: Birger Hungerholdt er eier av Interspons, som igjen eier procycling.no.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken