RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en styrkeprøve

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sykkelrittet Styrkeprøven fenger stadig flere, og neste år utvider arrangørene tilbudet med enda en distanse.

Oslo (ANB): Da blir det også mulig å velge den 350 kilometer lange varianten fra Dombås til Oslo.

Fra før består den årlige stormønstringen av Eidsvoll-Oslo (60 km), Hamar-Oslo (130 km, bare for kvinner) og Lillehammer-Oslo (190 km) – foruten selve hoveddistansen Trondheim-Oslo (540 km).

Det er den sistnevnte strekningen som folk flest forbinder med begrepet Styrkeprøven. Men selv om det nå innføres en femte variant, er ikke arrangørene redde for at produktet skal bli utvannet. Snarere tvert imot.

Et pluss for rittet
- Vi betrakter det heller som et pluss for arrangementet. Jo mer nyansert tilbud vi har, desto flere vil vi appellere til, sier daglig leder både for rittet og Oslo Cyklekrets, Ingar Wilhelmsen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han peker på at den nye distansen kan være et bra alternativ for ryttere som kanskje begynner å bli fornøyd med å sykle Lillehammer-Oslo, men som synes det er et litt drøyt sprang å gå opp til Trondheim-Oslo. Eller for folk som synes den 54 mil lange hoveddistansen virker litt for skremmende.

Ny rekord
- Derfor kjører vi et prøveår med begrenset deltakelse, trolig 300, i 2011, opplyser Wilhelmsen.

Egentlig er det snakk om en gjeninnføring av Dombås-Oslo, for distansen sto også på programmet i Styrkeprøvens oppstartsår, 1967.

Det tradisjonsrike sykkelrittet satte i år ny deltakerrekord med 8.278 påmeldte. Erfaringsmessig ligger frafallet på rundt 10 prosent, så Wilhelmsen regner med at antall syklister endte opp på rundt 7.500.

Hever taket neste år
Den store oppslutningen førte til at arrangørene måtte sette strek for påmeldingen noen dager før rittet. Nå varsler sjefen at dette taket vil bli hevet neste år.

- Vi har ennå ikke fått noen negative tilbakemeldinger på årets arrangement. Siden vi fikset økningen så greit, er vi forberedt på å ta imot enda flere neste år, sier Ingar Wilhelmsen, og antyder et maksimumsantall på opp mot 10.000 deltakere. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere