*Nettavisen* Sport.

Endelig banket vi Sverige

NABEUL (TV 2 Nettavisen): For første gang i mesterskaps-sammenheng klarte Norge å slå Sverige. Norge er nå én kamp fra å spille semifinaler i håndball-VM. Se bilder fra nattens kamp.

02.02.05 09:09

Her er tabellen

(NORGE - SVERIGE 34-31): For første gang i mesterskapssammenheng klarte Norge å slå Sverige. Og det 100 år etter unionsoppløsningen. Det betyr enkelt og greit at hvis Norge slår Spania på torsdag, så er Norge i semifinalen i VM, og skal spille om medaljer.

- Det er vel 100 år siden vi har slått Sverige i en viktig landskamp. Vi har lenge vært lilleputter, men nå er vi plutselig best i Norden, sier kaptein Glenn Solberg til TV 2 Sporten.

Frode Hagen var like entusiastisk etter seieren.

- Nå har vi vunnet tilbake Värmland. Det er ikke så mye å si egentlig. Nå må vi fortsette å ta en kamp til av gangen. Vi visste at vi hadde en god sjanse, men det er en imponerende måte å gjøre det på. Her kommer den ene spilleren etter den andre og gjør det glimrende, sier Hagen til TV 2 Sporten.

Kontroll
Ettert å ha hatt stor kontroll i store deler av kampen, ble det veldig spennende mot slutten. Men da sto Steinar Ege fram som den store norske matchvinneren. På stillingen 32-29, og med én nordmann på utvisningsbenken, reddet Ege en svensk 100 prosentsjanse. Da gjensto det fortsatt fire minutter å spille.

Deretter reddet han en ny 100 prosentsjanse, før han avsluttet med en strafferedning. Dermed klarte Norge å ro i land 34-31.

Startet bra
Norge kom best i gang og klarte å holde et grep om kampen hele veien.

Sverige valgte å sette Fredrik Ohlander i mål – i stedet for verdensmålvakten Tomas Svensson. Det var ikke noe vellykket trekk, for Ohlander reddet svært lite de ti minuttene han fikk stå i første omgang. Derimot var han bra da han kom inn igjen i andre omgang.

På det tidspunktet ledet Norge med tre mål, etter at Glenn Solberg dominerte stort de første minuttene.

Norge var oppe i 9-5. Da tok Sverige timeout, og fikk stoppet den norske framfarten. Et par norske angrepsmiss bragte Sverige opp på 9-8.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men så tok de norske gutta seg sammen igjen, og gikk rett opp til 12-8.

Lå under ved pause
Svenskene gikk ut i 5-1 i forsvar, og fikk stoppet Norge igjen. Etter at Norge spilte glitrende i de første tjue minuttene, kladdet det betenkelig i de siste ti.

Sverige kom à jour på 13-13 – og kunne gå til pause med ledelse 15-14.

Sverige var oppe i 16-14 rett etter hvilen. Men Norge var fort oppe på uavgjort. Lagene fulgte hverandre til 18-18, da Glenn Solberg fikk 2 minutters utvisning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utrolig nok vant Norge utvisningsperioden 4-0! Dessverre fikk Preben Vildalen sin tredje utvisning feilaktig rett etterpå. Dermed måtte han se resten av kampen fra sidelinjen.

Halvveis i omgangen var Norge oppe i en seksmåls-ledelse. Den holdt laget fram til det gjensto fem minutter. Da holdt det på å glippe, men takket være Ege holdt det helt inn.

Frank Løke og Rune Skjærvold var de beste utespillerne på Norge, sammen med kaptein Glenn Solberg.

Her kan du se utviklingen i kampen minutt for minutt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.