*Nettavisen* Sport.

Endelig best i monsterbakken

Foto: AFP/Scanpix

Men Kristin Størmer Steira kunne ikke tukte dronningen av Tour de Ski.

10.01.10 15:42

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Kristin Størmer Steira gikk en meget god sisteetappe av Tour de Ski søndag, men til tross for at hun var den aller sterkeste av alle i «monsterbakken», var hun sjanseløs på en pallen.

- Jeg har faktisk vært nummer to de tre første årene i bakken. Så det er veldig morsomt å endelig være raskest, sier Steira til Nettavisen.

- «For på ræv»
Tidlig på etappen var imidlertid den norske jenta involvert i en situasjon som kunne ha kostet dyrt. Ifølge seg selv, gikk Steira rett og slett på ræva.

- Jeg ville ha Alena Sidko forbi meg, men hun stoppet opp. Da ble det en trekkspilleffekt. Jeg havnet ute i løssnøen og for på ræv slik at den ene skien løste ut. Da tenkte jeg, hva gjør jeg nå?, sier Steira om hendelsen.

- Jeg fryktet at de foran meg skulle rykke fra, men det gjorde de ikke, fortsetter hun.

- Påvirket fallet plasseringen din?

- Nei, det gjorde nok ikke det ettersom jeg holdt kontakt med gruppa. Det er uansett i bakken man kan hente sekunder i et slikt løp, sier Steira.

- Alt i alt fornøyd
I sammendraget måtte Steira til slutt ta til takke med en femteplass. En plassering hun er svært godt fornøyd med.

- Den største oppturen var sprinten i Oberhof. Den største nedturen var 17 kilometeren i Toblach. Alt i alt er jeg fornøyd, sier Steira som hadde som mål å komme blant de seks beste i årets Tour de Ski.

Også landslagstrener Egil Kristiansen synes en femteplass totalt er hederlig innsats.

- Det er innenfor den målsettingen vi hadde på forhånd, men det er klart at det så veldig mye bedre ut midtveis, enn det vi hadde regnet med, sier han til Nettavisen.

- I dag har vi to jenter på start som begge gjør et bra løp. Vi visste på forhånd at om Kristin skulle komme på pallen i dag, måtte vi få et lite under. Og undre skjer ikke hele tiden.

Marthe Kristoffersen var den andre norske deltakeren på siste etappe, og hun endte til slutt på en 11.-plass sammenlagt.

- Hun hadde et håp om å bli nummer ti, det gikk akkurat ikke, men hun er veldig fornøyd med løpet i dag, sier Kristiansen om Kristoffersens innsats.

Kowalczyk vant
Kampen om førsteplassen sammenlagt sto nemlig mellom slovenske Petra Majdic og polske Justyna Kowalczyk. Førstnevnte startet 31,4 sekunder før sistnevnte, men det ble tidlig klart at det var Kowalczyk som hadde mest krefter. Majdic holdt unna i den første halvdelen av løypa, men så var det slutt.

Polakken nærmet seg stadig ryggen til Majdic i den bratte motbakken, og avstanden ble etter hvert kraftig redusert. Ved 7,4 km var det kun et par sekunder som skilte de to. Ved toppen av bakken, satte Kowalczyk inn nådestøtet, og Majdic hadde ikke krefter til å svare og den polske jenta avgjorde det hele.

Arianna Follis fra Italia ble nummer tre sammenlagt.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.