Gå til sidens hovedinnhold

Endelig borteseier

Haugesund kvitt bortebanespøkelset.

KONGSVINGER - HØNEFOSS 0-1:

Etter 21 serierunder har nyopprykkede Haugesund vunnet åtte kamper og ligger godt plassert midt på tabellen.

Mot Kongsvinger på Gjemselund ble de endelig kvitt et spøkelse.

Det hjemmesterke laget har nemlig ikke vunnet på bortebane i Tippeligaen. Før KIL-kampen sto vestlendingene med tre uavgjorte og sju tapte på annet gress enn sitt eget.

Da de gjestet bunnlaget fra skogene kom endelig borteseieren. Jarle Steinsland scoret kampens eneste mål og sørget for 1-0-jubel til Haugesund.

Scoret på sin eneste målsjanse
Steinsland, som har scoret to mål denne sesongen, fikk tak i ballen på en retur og klinket til fra 25 meter. Lærkula gikk via tverrliggeren og forbi Thomas Myhre i Kongsvinger-buret.

Scoringen kom etter 64 minutter og var den første, og eneste, store målsjansen til Haugesund. Bortelaget var totalt fraværende før pause og fikk ikke til nevneverdig på KILs banehalvdel.

Det var derfor et noe ufortjent tap hjemmelaget gikk på, selv om de ikke maktet å imponerte selv i den fryktelig trege kampen.

Kongsvinger miste skjebnesvangre poeng
Tony Gustavssons menn var avhengig av poeng - helst tre - for å henge med i kampen om Tippeligaplass neste sesong. Den lite imponerende oppvisningen foran eget publikum kan ha ødelagt alt for klubben, som rykket opp fra Adeccoligaen etter forrige sesong.

Med 14 poeng ligger de under streken, seks poeng bak Hønefoss og Molde. Klubben har sluppet inn flest mål i den norske toppserien denne sesongen og må skjerpe seg betraktelig om trenden skal snu.

Hvis ikke det blir poeng i den neste kampen mot Sandefjord, som tynger aller nederst på tabellen, er nok løpet kjørt for klubben som en gang spilte 1-1 mot Juventus i UEFA-cupen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?