Endelig comeback for Marianne

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

2011 har vært et usedvanlig frustrerende år for Marianne Skarpnord.

15.06.11 12:12

Marianne Skarpnord har gode minner fra Deutsche Bank Ladies Swiss Open på Golf Gerre Losone. Det var der hun vant sin første europatourturnering for to år siden. Det samme stedet gjør hun nå comeback etter et usedvanlig frustrerende skadeavbrekk.

Skarpnord har ikke spilt golf siden den andre uken i januar. 25-åringen pådro seg en avrevet muskel i skulderen som følge av overbelastning, og har knapt nok kunnet svinge en golfkølle i hele år.

- Nå er det bare om å gjøre å komme i gang igjen, og ingen må bli skuffet om hun ikke skulle klare cuten i Sveits. Det er så usikkert at sesongen fortsatt kan gå fløyten, sier Åge Erichsen, daglig leder på Evje golfbane og sentral i Mariannes støtteapparat.

Takler hvile dårlig
Så sent som for tre uker siden fikk Skarpnord beskjed av legene om å hvile. Men onsdag forrige uke spilte hun ni hull, og kjente bare små smerter i skulderen.

Derfor blir det comeback denne uken.

- Hun kjente det så vidt når hun tok litt i, men hun vil prøve å spille. Tidligere har hun flere ganger prøvd å spille, fått vondt og måttet gi opp, forteller Erichsen.

Nå håper Team Skarpnord på at skulderen holder en hel turnering, og at hun kan begynne å konsentrere seg om golf igjen, og ikke om sofaen.

Skaden har kostet Skarpnord mye, og Erichsen legger ikke skjul på at det har vært en frustrerende situasjon for Sarpsborg-jenta å bare måtte hvile.

- Det takler hun dårlig. Når du er vant til å trene sju timer om dagen og plutselig bare må hvile, blir det vanskelig. Men hun er blitt flinkere den siste tiden, sier han.

Fortsatt Solheim-håp
I tillegg til frustrasjonen har avbrekket kostet mange plasser på verdensrankingen og på pengelisten. Og ikke minst på kvalifiseringslisten til det mest prestisjefylte en kvinnelig golfspiller kan være med på: Solheim Cup.

Før avbrekket lå Skarpnord godt an til å kunne kvalifisere seg slik at vi kunne fått to norske jenter på det europeiske Solheim-laget. Skarpnord ligger på 13. plass på listen, mens de fire best kvalifiserer seg.

Foto: David Cannon

- Det er vel ikke helt kjørt, men laget blir tatt ut etter British Open i juli, og hun bør vel helst vinne en av turneringene før det og i tillegg har noen topplasseringer. Men hun blir ikke veldig skuffet om det ikke skulle gå, slik hun ble for to år siden, sier Erichsen.

Skulle Skarpnord spille bra, men likevel ikke klare å kvalifisere seg ligger håpet i at Europas kaptein Alison Nicholas har fire wild cards å dele ut etter eget forgodtbefinnende. Og skulle comebacket være vellykket og spillet solid fram til valget tas, er Skarpnord absolutt en av kandidatene.

Fire millioner å spille om
Men først gjelder det altså å kunne fullføre en golfturnering uten for mye smerter. Deutsche Bank Ladies Swiss Open er den tredje største turneringen på touren, med godt over fire millioner kroner i premiepotten.

Klokken 13 torsdag slår Skarpnord ut sammen med tyske Anja Monke og sveitsiske Caroline Rominger. Turneringen spilles over fire dager, der de 60 beste får spille de to siste dagene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.