Endelig doptester i NHL

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Søndag startet NHL for første gang med dopingtester. - På tide, mener Espen Shampo Knutsen.

17.01.06 12:39

Wada-president Dick Pound skapte stor oppsikt verden over og spesielt i Nord-Amerika da han i november hevdet at så mange som en tredjedel av spillerne i NHL tar en eller annen form for prestasjonsfremmende dopingmiddel.

Nå har ligaen endelig innført tester. Den gang Espen Shampo Knutsen spilte i NHL, var det faktisk ikke tillatt å gjennomføre dopingtester på spillere i verdens beste og hardeste hockeyliga. Knutsen mener det var på høy tid at NHL fulgte etter på dette forsømte området.

- Ja, det er helt sikkert. Det skal jo være sånn i alle idretter. Alle skal være rene. Men jeg har ikke noen følelse av at hockey er spesielt dopingbelastet, sier Shampo til TV 2 Nettavisen.

Han merket ingenting til dopingbruk da han spilte i Anaheim Mighty Ducks og Columbus Blue Jackets.

- Jeg så ingen bolekropper, heller, legger Knutsen til.

Vålerengas assistenttrener tror heller ikke at dopingbruk vil gi noen utøvere spesielt stor fordel i ishockey.

- Det er et tøft kampprogram, men du får nok av hvile der borte også, poengterer han.

Ligaen og spillerforeningen vedtok å starte med dopingtester gjennom den nye arbeidsavtalen som ble forhandlet fram sist sommer, men ventet med å innføre det før nå for at spillerforeningen skulle få tid til å utdanne spillere og støtteapparat innen dette feltet.

Spillerne vil bli testet tilfeldig, inntil to ganger hver sesong, for forbudte stoffer som anabole steroider og veksthormoner, men ikke for stimulerende stoffer som efedrin, som finnes i enkelte forkjølelsemedisiner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.